Home , Avrupa , Bosch Fabrikası Önünde 1 Mayıs Çağrısı

Bosch Fabrikası Önünde 1 Mayıs Çağrısı

STUTTGART|30.04.2021|Avrupa Demokratik Güç Birliği olarak, dokuz kişilik bir ekiple Feuerbach’ta bulunan Bosch fabrikasının iki kapısında, Feuerbach durağında ve Stuttgart şehir merkezinde Almanca 1 Mayıs bildirileri dağıtıldı. İşçilerin yaklaşımı olumluydu.

İşçilerin büyük çoğunluğu bildirileri aldılar, ilgili davrandılar ve konuşmaya açıktılar. Bildiri dağıtımı sırasında işçilerle sohbet edildi. O gün işten çıkarılan genç bir geçici işçiye göre, geçici işçilerin bazıları 6 ayın sonunda işten çıkarıldı, 2 aylık sözleşmeyle çalışan geçici işçilerin sözleşmeleri 4 ay daha uzatıldı ve bu uzatmadan sonra ise alınan geçici işçilerin oranı çok düşük kaldı.

İşverenin dün akşam yaptığı toplantıda ise, kıdemli işçilere tazminatlı çıkış önerdiği, ama bu yıl için sınırlı sayıda işçiye düşük miktarda tazminat ödeyebilecekleri açıklaması yaptığı öğrenildi. Bazı 35 yıldır Bosch’ta çalışan işçilerle yapılan konuşmalarda, sendikanın „sosyal plani“na ikna oldukları fark edildi. „Sosyal plan“ kıdemli ve yaşlı işçilerin tazminatla işten çıkarılmasını öngörüyor.