Home , Avrupa , Viktoria parkında yaşayan mültecilere polis saldırısı

Viktoria parkında yaşayan mültecilere polis saldırısı

Yunanistan | 16.06.2020 | Yunanistan adalarından karaya çıkarılan evsiz mültecilerin sığındığı Viktoria Parkı’na polis saldırısı gerçekleşti.

Yunanistan adalarından karaya çıkarılan ve hiçbir temel yaşam ihtiyaçları karşılanmayan evsiz mültecilerin bir süredir sığındığı Viktoria Parkı’na 16 Haziran’da polis saldırısı gerçekleşti.

Çocuklarıyla beraber sokakta yaşamak zorunda kalan mültecilerin yaşadığı parkın etrafını saran polis, ilk etapta bir bölüm mülteciyi zorla araçlara bindirerek parkı boşaltmaya çalıştı. Mültecilere destek için orada olan ve olaya tepki gösteren insanları da gözaltına almaya çalışan polis; daha sonra çevreden oluşan tepki ve parka gelen basınla beraber ikna ve tehdit yöntemleriyle saldırısını devam ettirdi.

Sürekli artan kitle ve oluşan kamuoyuyla geri adım atmak zorunda kalan polis, saatlerce bekledikten sonra parkın dışına çıktı.

Polisi, parkın dışına çıkaran insanlar; alkışlar ve ıslıklarla polisin bu saldırısını protesto etti. Daha sonra mültecilerin taleplerinin dinlendiği ve “Ne yapılabilir?” konularının konuşulduğu bir toplantı gerçekleştiren insanlar; gruplar halinde mültecilerle parkta kalma kararı aldı.

Özgür Gelecek