Anasayfa , Avrupa , Bregenz’te yüzlerce ses “Her Yer Berkin, Her Yer Umut” haykırdı!

Bregenz’te yüzlerce ses “Her Yer Berkin, Her Yer Umut” haykırdı!

Bregenz 2BREGENZ |14-03-2013 |  11 Mart tarihinde hayatını kayıp eden kömür gözlü genç ve adını ‘direnişin çocuğu’ diye yazılmış Berkin Elvan için Cuma günü 14 Mart 2014 gününde Bregenz’te yüzlerce insan bir araya geldi.

Saat 18:00’te toplanan kitle renkli dövizlerle, bayraklarla alanı direniş renklerine boyadı. Bregenz’deki ilçe binası’nın önünden merkezde bulunan Leutbühl’ün önüne kadar yüründü. Orada bir fırının Berkin için hazırladığı pide üzerinde Berkin Elvan ölümsüzdür diye yazıyordu, mumlar ve Gezi direnişte katledilenlerin resimleri de konuldu. ATİK’in bildirisi okunduktan sonra Vorarlberg Alevi Kültür Derneği adına konuşma yapıldı. Ayrıca Sozialistische Jugend, Çağrı dergisi ve Anadolu federasyon adına bir kişi konuşma yaptı.

Eyleme Doğu İsviçre Alevi Derneği, Friedrichshafen Alevi Derneği, Lauterach Cem Kültür Merkezi, Voralberg Alevi Derneği, Yeni Dünya için Çağrı Dergisi, Anadolu Federasyon, ATİGF, Tohum Kültür ve Gençlik Derneği, Sozialistische Jugend, KPÖ katıldı.  Eylem boyunca “ Yaşasın Halkların Kardeşliği”, “Her Yer Berkin, Her Yer Umut”, “Faşizme karşı Omuz Omuza” vs. gibi sloganlar eşlik halinde atıldı. Yürüyüşe yaklaşık 500 kişi katıldı. Eylem alkışlarla sona erdi.