Anasayfa , Haberler , Umut Yayımcılık'tan Yeni Kitap: Fulin

Umut Yayımcılık'tan Yeni Kitap: Fulin

TÜRKİYE | 18 – 03 – 2010 | Umut Yayımcılık, Mircan Karaali’nin yazdığı Fulin isminde bir kitap yayımladı. Daha önce yayınevinden Gorki’nin Gitarları isimli romanı basılan Mircan Karaali, bu kez de tarihin başlangıcından günümüze kadar uzanan bir sevdanın tablosunu çiziyor. Fulin, acıları ve zaferleri anlatan bir şiir kıtabı.

Umut Yayımcılık, yaptığı açıklamayla Karaali’nin dizelerinin gücünü ve güzelliğini anlatıyor:

Şiirin konuları hiç eksik olmayacaktır; çünkü dünya o kadar büyük, o kadar zengin, yaşam o kadar değişik manzaralı ki… Hiçbir gerçek konu yoktur ki şair onu gereği gibi işlemesini bildiği andan itibaren şiirden yoksun olsun” diyor Goethe.

Dünya o kadar zengin, yaşam o kadar değişik manzaralı ki… Evet, Yayınevimizden daha önce Gorki’nin Gitarı isimli romanı basılan Mircan Karaali de bu zenginliğin tarih kesitini bu kitaptaki şiirine konu ediniyor. Tarihin başlangıcından bugüne bir aşkın peşinden sürüklüyor bizi Karaali’nin dizeleri… Bu, tıpkı şiir gibi Cemal Süreya’nın şiir tanımındaki gibi “anayasaya aykırı, doğanın ahlakı kovduğu yerde ve yasadışı” bir aşktır. Ama aynı zamanda en toplumsal olanı, insanlığın en geniş kısmını kapsayıcı…

Ve Mircan Karaali, tam da “Bin acı birikse ancak bir şiir doğurur” tanımlamasında olduğu gibi binlerce yılın acısının, zaferlerinin ve yaratısının öyküsünü tek bir şiirde sunuyor bizlere: Fulin

Alışkanlıklara yaylım ateşi açan, alışılmışın bardağını taşıran son damla olan, bu taşırıcı rolünü dizelerine gizleyen şiir sanatı, Fulin’de tarihten günümüze akan doludizgin bir yaşamı sunuyor bizlere.

Umut Yayımcılık olarak aynı aşkı yaşayan ve arayan herkesin Fulin’i beğeneceğini umuyor, Mircan Karaali’nin emeğine sağlık diyoruz.