Anasayfa , Haberler , Umut Yayımcılık’tan Yeni Kitap

Umut Yayımcılık’tan Yeni Kitap

TÜRKİYE | 06 – 06 – 2010 | Umut Yayımcılık, ‘G.K Orjonikidze ve Ermenistan’da Sovyet İktidarının Kuruluşu’ yeni bir kitap çalışması yayımladı. Kitap’ta, Ermenistan’da Sovyet İktidarı kurulması için verilen mücadelelerin yanısıra, Ermeni halkına yönelik gerçekleştirilen katliam, yeni belgelerle anlatılıyor.

Umut Yayımcılığın bu yeni kitabı, Rusya Komünist Partisi (Bolşevik) Merkez Komite Kafkasya Bürosu Başkanı RSSFC (Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Federasyonu) Halk Komiserleri Sovyetleri Temsilcisi ve Kafkasya Cephesi Devrimci Askeri Konseyi Üyesi G.K.Orjonikidze (Sergo)’nin Ermenistan’da Sovyetler İktidarının kurulmasın için sürdürülen mücadeledeki rolünü kapsamlı olarak işlemektedir.

Eserde ayrıca Orjonikidze’nin Yazılı vasiyetinden başka Sovyetler Birliği Komünist Partisi Merkez Komite Binasının Bitişiğindeki Marksizm-Leninizm Enstitüsü Arşivlerinden bir çok belge ve dökümandan yararlanılmıştır.

Kitapta Türkiye’nin paylaşım savaşındaki rolüne ve o dönemde ermeni halkına yönelik gerçekleştirilen katliamlarda belgelenmektedir. Kitapta bu güne kadar yazılanlardan çok zengin ve yayımlanmamaış bir çok belge de yer alıyor. Bu gün Işığına çıkartılmış belgeler Kafkaslarda ve Ermenistan’daki devrimci gerçekliği ve karanlıkta kalmış bir dizi soru işaretini aydınlatılması açısından zengin bir içeriğe sahiptir.

Kitabın adı: G.K Orjonikidze ve Ermenistan’da Sovyet İktidarının kuruluşu
Yayın Evi: Umut yayımcılık
Kitabın Yazarı: S.D Alihanyan (Samvel Digrani Alihanyan)
SYF: 226
Fiyat: 14.TL
İrtibat: Umut yayımcılık/ Gureba Hüseyin Ağa Mh. İmam Murat sk 8/1 Aksaray İstanbul  TEL: 0212/521/34/30-FAX:0212/621/61/33
Satış noktaları: Beyoğlu ve Kadıköy Mephisto/Pandora Kitap/ Belge Yayın Dağıtım/TELOS yayın Dağıtım/Hermes Sahaf/ Umut yayımcılık irtibat büroları
İnternet satış noktaları: Kitap Antoloji/ Eren Kitap/ İdeefix