Anasayfa , Haberler , İşçi-Köylü ve Yeni Demokrat Gençlik okurlarından 15 kişi gözaltında

İşçi-Köylü ve Yeni Demokrat Gençlik okurlarından 15 kişi gözaltında

iscikoyluERZİNCAN | 12 – 06 – 2009 | Erzincan’da düzenlenen ev baskınları sonrasında 15 İşçi Köylü ve Yeni Demokrat Gençlik gazetesi okuru gözaltına alındı. Baskınların Kürt Ulusal Hareketine, sonrasında ise KESK’e yönelik yapılan operasyonların ardından gerçekleşmesi, T.C. devletinin devrimci ve demokratlara yönelik terrörü arttırdığını açıkça gösteriyor.

İşçi Köylü ve Yeni Demokrat Gençlik gazetelerinin yaptığı açıklamada tutuklama terrörünün, gelişen halk muhalefeti ve tepkilerin sonucunda geliştiğini belirtiyor. Açıklamanın tümü ise şöyle:

Devrimci, demokrat ve yurtsever kesime yönelik baskı, gözaltı ve tutuklama terörü hız kesmeden devam ediyor.

Derinleşen ekonomik krizle birlikte tepki ve muhalefetin gün aşırı arttığı, yıkımlara, zamlara, işten çıkartmalara yönelik kitle hareketlerinin yoğunlaştığı, Kürt Ulusal Hareketinin silahlı mücadeleyle elde ettiği başarılar karşısında egemenlerin çıkmaza düştüğü bu dönemde devletin ilk elden devrimci, demokrat ve yurtsever kesime yönelmesi elbette ki tesadüfi değildir. Geçtiğimiz aylarda DTP’ye yönelik başlatılan saldırılar, KESK emekçilerine yönelik 14 tutuklamayla sonuçlanan operasyon, devrimci, demokrat ve yurtsever basına yönelik toplatma ve kapatma cezaları, gözaltı ve tutuklamalar ve en nihayetinde hapishanelerde devrimci, demokrat tutsaklara yönelik saldırı ve hak gasplarının artması bunun somut örneklerindendir.

Yine son olarak Erzincan’da Yeni Demokrat Gençlik ve İşçi-Köylü okurlarının da aralarında bulunduğu 15 kişi sabahın erken saatlerinde yapılan ev baskınları ve Erzincan işçi-köyü bürosu basılarak gözaltına alınmıştır. Egemenlerin saldırılarının devam ettiğini gösteren bu durum gelişen tepki ve muhalefet düşünüldüğünde saldırıların devam edeceğinin de göstergesidir.

Bizler okurlarımıza yönelik gerçekleşen bu saldırıyı kınıyor, haklı ve meşru mücadelemizi daha da büyüterek, devam ettireceğimizi bir kez daha yineliyoruz.

GÖZALTILAR, TUTUKLAMALAR, BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ!

YENİ DEMOKRAT GENÇLİK

İŞÇİ-KÖYLÜ