Home , Avrupa , Ulm'de gençlik eğlencesi ve 1 Mayıs öncesi şölen düzenlenecek

Ulm'de gençlik eğlencesi ve 1 Mayıs öncesi şölen düzenlenecek

guneyalmanyaALMANYA | 23 – 04 – 2009 | 25 Nisan günü Güney Almanya’daki YDG’liler Augsburg’da gençlik eğlencesi düzenliyor. Eğitim hakkı kampanyası ekseninde ele alınacak olan şenliğe Stuttgart, Ulm ve Augsburg gençliği olmak üzere Memingen ve Regensburg alanlarından da katılım bekleniyor.

Etkinlikte genel güncel bilgilendirme, YDG tanıtımı ve örgütleme alanının genişletilmesi işlenecek. ATİK’in çalışma alanlarındaki gençliğin birbirini tanımasını ve ilişki kurmasını hedefleyen etkinlikte canlı müzik de olacak.

Uzun yıllardan sonra ilk defa Güney bölgesinde gençlik kendi iradesiyle etkinlik organize ediyor.

Yine 25 Nisan günü Ulm’da 1 Mayıs öncesi DEKÖP ulm olarak Marktplatz alanında saat 15 ile 18 arası sölen düzenlenecek. Şölende müzik grupları dinletileri ve folklor gösteriminin yanısıra konuşmalar da yapılacağı bildirildi.

Burada özellikle 1 Mayıs’ta Ulm’da nazilerin yürüyüş izni almasının ardından, demokratik kurumlar 1 Mayıs öncesi  yapılacak bu etkinlikle kitleyi bilgilendirme ve 1 Mayıs’a daha canlı katılım sağlanması hedeflenmektedir.

1 Mayıs için ise Ulm Tohum Kültür Merkezi hazırlıklarına başlayarak, 1 Mayıs sabahı saat 10’da başlayacak yürüyüşe katılım sağlacağını bildirdi. Sonrasında ise Münster Platz’da stant açılacak.

Dernek aynı zamanda tüm taraftarlar ve demokratik çevreleri yürüyüşe güçlü katılmaya ve nazilere karşi güçlü bir ses oluşturmaya çağrıyor.