Anasayfa , Avrupa , Ulm’de Dayanışma Günü!

Ulm’de Dayanışma Günü!

ULM |11.03.2019| Ulm’de Cumartesi Anneleri ve Plaza de Mayo Anneleri için dayanışma etkinlikleri düzenlendi.

Cumartesi, saat 10.00’da Ulm çarşı merkezinde enformasyon standı açılarak bu direnişin tarihsel süreci, bildiri ve kurumlar adına yapılan konuşmalarla kitlelere taşındı. İki saat süren eylemden sonra katılımcılara akşam verilecek seminer hatırlatıldı.

Volkshochschule Ulm’de saat 19.00’da “Cumartesi Anneleri” ve ” Plaza de Mayo Anneleri” konulu seminer verildi. Seminer Ulm İnsan Hakları (Amnesty International) Temsilcisi M.Fiechtner tarafından verildi. M. Fiechner, genel olarak devlet terörünün tarihsel sürecini ele alarak, Nazi faşizmi döneminde bu devlet yatırımının “gece ve sis” (Nacht und Nebel) adı taşıdığını ve ilk planlı bir şekilde Nazi faşizmi döneminde uygulandığını vurguladı. İkinci dünya savaşının bitimiyle bir çok Nazi komutanın Türkiye, Arjantin, Venezüella, Mısır, Güney Afrika ülkelerine kaçtıklarını ve burda anında ordu danışmanı ve ya komutan görevi aldıklarını dile getirdi. Türkiyenin Almanya ile olan tarihsel bağlarını bugün incelediğimizde Ermeni Soykırımını, Dersim Katliamını ve tüm yaşanan katliamları daha net gözler önüne serip Türk Devletinin inkâr tavrını mahkûm edebilmek için yeterli olduğunu ifade etti.

Konuşmasında; insanların kaçırılarak her hangi birisine haber vermeyerek işkence uygulama yöntemi bugün başta ABD tarafından, ”anti-terör” mücadelesi adı altında uygulandığını yaşanmış örnekler ile dile getirdi. Yaklaşık bir saatlik sunumun ardından, seminerin
soru-cevap bölümünden sonra seminer başarıyla sona erdi.