Home , Avrupa , Ulm’da 'Aralık ayı katliamları' paneli

Ulm’da 'Aralık ayı katliamları' paneli

SAMSUNGULM | 25-12-2012 | DEKÖP- Ulm tarafından “ 19 Aralık’tan, Maraş’a, Roboski’ye uzanan tarihi, unutmadık, unutturmayacağız “ çağrısıyla 23 Kasım 2012 günü, Ulm işçi gençlik kültür derneği lokalinde Panel düzenlendi.

Özgür Gündem gazetesi yazarı Veysi Sarısözen, Kürt siyasetçi Muzaffer Ayata ve DEKÖP-Ulm temsilcisin konuşmacı olarak katıldığı panele 50  dinleyici katildi.

Panelde; Maraş katliamının devrimcilerin, Kürtlerin ve Alevi’lerin birlikte mücadelesine karşı girişilmiş bir devlet katliamıdır derken, bu katliama karşı  o günlerde ortaya konulan direnişin, önemli olduğu söylendi.

19 aralık hapishaneler katliamında, faşist rejimin devrimci tutsakları 4 gün süren direnişi karşısında, bütün kolluk güçlerini ve imkanlarını kullanarak 28 devrimci tutsağı katletmiştir, buna karşı devrimci tutsaklar dışarıda ve içeride sürdürmüş olduğu süresiz açlık grevleri, ölüm orucu eylemiyle direnişlerine F tipi hapishanelerde sürdürmüş, 100’ü aşkın tutsak şehit olmuş, yüzlerce tutsak sakat bırakılmıştır, denildi.

Roboski katliamıyla, AKP’nin kardeşlik politikasının gerçek olmadığı bir kez daha ortaya cikmistir,  devletin izniyle sınır kaçakçılığı yaptırılan Roboskililere ve çocuklara karşı yapılan bu saldırı, kürt halkına ve hareketine karşı başlatılan militarist saldırının devamıdır  denildi.

Katılımcıların düşüncelerini ifade ettiği, sorular sorduğu panel, panelistlerin birleşik mücadelenin önemine vurgu yaparak, katliamlardan hesap sorma ve unutmama geleneğini sürdürme sorumluğunun  devrimcilerin omuzlarında olduğu vurgulandı.