Home , Haberler , Ulaş Bayraktaroğlu için kitlesel yürüyüş

Ulaş Bayraktaroğlu için kitlesel yürüyüş

Türkiye|13.05.2017|Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) ile birlikte Rakka’da IŞİD’e  karşı savaşırken hayatını kaybeden Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) Merkez Yürütme Kurulu üyesi Ulaş Bayraktaroğlu, Kadıköy’de binler tarafından yapılan kitlesel yürüyüşle anıldı.

Komutan Ulaş binler tarafından “Gezi’den Rakka’ya selam olsun Ulaş’a” sloganlarıyla uğurladığı anmada, onun bıraktığı enternasyonal mücadele bayrağını yükseltme sözü verildi.

Ulaş’a ağıt şarkısının seslendirildiği yürüyüşte, Ulaş Bayraktaroğlu’nun resminin yer aldığı, “Yanan gökyüzünde hiç durmadan uçan ateş kuşlarıyız, hiçbir yerdeyken, her yerdeyiz. Ulaş Bayraktaroğlu ölümsüzdür” ve Rojava’da IŞİD’e  karşı savaşırken hayatını kaybeden devrimcilerin fotoğraflarının bulunduğu dev pankartlar açıldı; Ulaş Bayraktaroğlu resimleri ile kırmızı bayraklar taşındı.Anma, Mehmet Ayvalıtaş Parkı’nda Ulaş Bayraktaroğlu ve tüm devrim şehitleri için yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla devam etti.

Yapılan konuşmalarla da hayatı mücadesi kitle ile paylaşıldı.Grup Vardiya ve Şair Şenol Moroğlu’nun devrim şarkıları seslendirdiği anma etkinliği, “Şehitlere sözümüz devrim olacak” sloganıyla sona erdi.