Home , Haberler , Üç gazeteci suç duyurusunda bulundu

Üç gazeteci suç duyurusunda bulundu

TÜRKinuce_29012013-163710-1359473830.87YE |30-01-2013 | Üç gazeteci, kendilerini hedef gösteren Star ve Akit gazeteleri ile haberlerde imzaları olan kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu. Gazeteciler, „Star ve Akit gazetesi bizi hedef gösterdi, bir siyasi komploya kurban gidersek sorumlusu hükümet medyasıdır“ dedi.

ETHA Editörü ve  ANF’nin muhabiri Arzu Demir, Özgür Radyo Genel Yayın Koordinatörü Nadiye Gürbüz ve Atılım Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Sedat Şenoğlu, hedef gösteren yayınlarından dolayı Star ve Akit gazeteleri ve haberleri yapan kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan Adliyesi önünde bir araya gelen gazeteciler bir açıklama yaptı. Açıklamaya hakkında verilen hapis cezasından dolayı sürgünde yaşamak zorunda olan gazeteci Necati Abay’ın eşi Leyla Abay ve avukatları ile Kızılbayrak gazetesi çalışanları da destek verdi.

‚Star ve Akit sahibinin sesi gibi davrandı‘

ETHA Editörü Arzu Demir, „Star ve Akit gazeteleri, sahibinin sesi gibi davrandı ve biz gazetecileri hedef gösterdi“ dedi, Başbakan Erdoğan’ın kısa süre önce tutuklu gazeteci Hatice Duman’ı hedef alan açıklamalar yaptığını hatırlattı.

Hükümetin yarı resmi gazetesi gibi yayın yapan Star ve Akit Gazetesi’nin, kendilerini, MLKP’li ilan ederek hedef tahtasına oturttuğunu belirten Demir, yapılan haberlerde, Gazetecileri Koruma Komitesi ve Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün MLKP tarafından yönlendirildiği yönünde iddiaların yer aldığını hatırlattı.

‚Başımıza geleceklerden hükümet medyası sorumludur‘

Demir, „kanıt“ olarak da iki uluslararası örgütün, „MKLP’li 4 gazeteci“ ile görüştüğü yönünde iddiaların gösterildiğini kaydetti ve şöyle devam etti: „Biz bu filmi daha önce gördük. 14 Ocak 2012’de hükümet basını Yeni Şafak Gazetesi, Atılım Gazetesi Yayın Yönetmeni İbrahim Çiçek ile ESP Genel Başkan Danışmanları yazar Ziya Ulusoy ve Ali Hıdır Polat’ı hedef göstermişti. Söz konusu haberin ardından 3 sosyalist, Haziran 2012’de gözaltına alınmıştı. Bundan sonra başımıza gelecek polisiye operasyonun ve komplonun sorumlularından biri de hükümet medyası olacaktır.“

Gazetecileri Koruma Komitesi ve Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü adına kimse ile görüşmediklerini ve maaş da almadıklarını vurgulayan Demir, ayrıca her iki örgütün de uluslararası meslek örgütü olduğunu, gazeteciler olarak meslek örgütleriyle görüşmelerinin suç ilan edilemeyeceğini kaydetti.

‚AKP despotluğuna ve faşizan baskılara teslim olmayacağız‘

„Hükümet ve hükümet medyası, bu kez bizim üzerimizden tutuklu gazeteciler gerçeğinin üzerini kapatmaya çalışıyor“ diyen Demir, şöyle devam etti: „Buna izin vermeyeceğiz. Tutuklu meslektaşlarımızın seslerini duyurmaya devam edeceğiz. Sosyalist gazeteciler olarak gerçekleri yazmaya içeride ve dışarıda devam edeceğiz. AKP’nin, özgür basın geleneğini temsil eden yayın organları ve çalışanları üzerindeki despotluğuna ve faşizan baskılarına teslim olmayacağız.“

Sürecin takipçisi olacaklarını bildiren Demir, Türkiye ve uluslararası alanda girişimlerde bulunduklarını, girişimlerini sürdüreceklerini kaydetti.