Anasayfa , Haberler , Twitter’a erişim sorunu: Depremi işaret eden NetBlocks, ‘Hükümet kaynaklı’ dedi!

Twitter’a erişim sorunu: Depremi işaret eden NetBlocks, ‘Hükümet kaynaklı’ dedi!

H.Merkezi |08.02.2023| Küresel internet erişimini takip eden Netblocks oluşumu, son ağ verilerine dayanarak Twitter’ın Türkiye’de kısıtlandığını aktardı.

Netblocks’un yaptığı açıklamada, Türkiye’de yetkililerin sosyal medya platformlarında dezenformasyonla ilgili yaptığı paylaşımlar hatırlatıldı, ancak bu konuda resmi bir açıklama yapılmadığına dikkat çekti.

Twitter’ın, büyük internet sağlayıcıları TTNet ve Turkcell’de SNI filtreleme yoluyla kısıtlandığını bildiren Netblocks, VPN üzerinde aşılabileceğini kaydetti.

“Türkiye’de neler oluyor?” diyen Netblocks, Maraş merkezli depremleri işaret ederek, Türkiye’nin kapsamlı bir sosyal medya kısıtlamaları geçmişine sahip olduğuna dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu: Gizlemeye çalıştığınız her şeyi biliyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, erişim sorunuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Yardımlaşma koordinasyonu için sahada bulunan arkadaşlarıma VPN kullanmalarını söyledim. Bu aklını yitirmiş Saray iktidarı, sosyal medya iletişimini kesti. Bunun sonucu yardım çığlıklarının daha az duyulmasıdır. Gizlemeye çalıştığınız her şeyi biliyoruz. Açıklamanızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı