Home , Haberler , Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu’ndan Açıklama

Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu’ndan Açıklama

TÜRKİYE | 11 – 09 – 2011 | Gözaltına Alınan İki Gazeteci Serbest Bırakılmalıdır…

Adana’da çok sayıda Kürt siyasetçisine yönelik 8 Eylül 2011 tarihinde yapılan operasyonlarda Dicle Haber Ajansı (DİHA) Adana muhabiri Hamdullah Keser evinden polislerce gözaltına alındı. Aynı operasyon kapsamında Azadiya Welat gazetesi Adana eski temsilcisi Şehmus Kabak da Diyarbakır’da evine yapılan polis baskınında gözaltına alınıp Adana’ya götürüldü. Terörle Mücadele Yasası (TMY) gereğince gözaltına alınan iki gazetecinin gözaltı gerekçeleri öğrenilemedi.

Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu olarak gözaltına alınan iki gazetecinin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.

Bugün itibariyle Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu’nun saptamasına göre Türkiye cezaevlerinde 62 gazeteci tutuklu bulunmaktadır. Yeni gözaltılarla tutuklu gazeteci sayısının artmasından endişe ediyoruz. Türkiye, tutuklu gazeteci sayısı bakımından Dünya birincisi konumundadır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve diğer devlet yetkililerinin Türkiye ve Dünya kamuoyuna yönelik aksi yöndeki tüm açıklamalarına karşın bu tablo, ülkemizde basın özgürlüğünün, düşünce ve ifade özgürlüğünün çok ciddi sorunlarla yüzyüze olduğunu gösteriyor. Basın özgürlüğü konusunda bir ilerleme sağlamak için Terörle Mücadele Yasası (TMY) iptal edilmelidir…

 

Tutuklu Gazetecilere Özgürlük!

Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu (TGDP) – 8 Eylül 2011