Anasayfa , Avrupa , Düsseldorf’da protesto : “ÉDÎ BESE”

Düsseldorf’da protesto : “ÉDÎ BESE”

Ohne Titel 7DÜSSELDORF |26-07-2015| Geçtiğimiz Pazartesi günü Suruç’ta SGDF’li gençlere yönelik gerçekleştirilen bombalı katliam saldırısı ve son günlerde faşist T.C. Devleti’nin Yurtsever ve Devrimci-Demokrat kesime yönelik azgınca saldırı operasyonları Düsseldorf’da protesto edildi.

Avrupa’nın birçok kentlerinde olduğu gibi, NRW’de de Pazartesi gününden itibaren katliam lanetlenirken acı, öfkeye dönüşerek protestolar devam ediyor. Yapılan eylemliliklerde; Faşist Türk Devleti ve onu AKP İktidarının, katliamcı yüzü ve IŞİD çetelerine her türlü desteği teşhir edildi ve edilmeye devam ediyor.

Aralarında ATİK’in bulunduğu birçok demokratik kurum ve kuruluş tarafından; ÉDÎ BESE : Türk Devletinin Pirsus Katliamını  ve İzolasyon Politikalarını Protesto Ediyoruz! çağrısı ile binlerce kitle Düsseldorf Tren Gar’ı önünde buluştu. Tren Gar’ından itibaren yapılması planlanan yürüyüş, kötü hava koşullarından dolayı iptal edilmek zorunda kaldı. Aşırı rüzgar ve sağnak yağan yağmura rağmen toplanan binlerce kitle dağılmayarak miting olarak protesto eylemine devam etti. Çünkü, acı vardı, lanetlenmesi gereken katliam vardı egemenler tarafından gerçekleştirilen, çünkü öfke ve kin vardı haykırılması gereken.

Miting’de bir konuşma gerçekleştiren, Alman Federal Meclisi Sol Parti Milletvekili Sevim Dağdelen, Almanya’nın Türkiye ile ilişkilerini eleştirdi. NATO ülkesi olması itibariyle Türkiye’nin uygulamalarının görmezden gelindiğini söyleyen Dağdelen, “Görmedim, duymadım” yaklaşımının aslında eş güdümlü bir yaklaşım anlamına geldiğine dikkat çekti. Türkiye’nin son “DAİŞ’e operasyon yapıyorum” adı altında Suriye’de bir tampon bölge peşinde olduğunu kaydetti. Yine ardındanAlman Sol Parti milletvekili Andrei Hunko söz alarak asıl hedef ‘‘Bunlar DAİŞ değil, HDP, PKK ve diğer sol gruplara yakın insanlardır. Bu kabul edilemez” dedi. Ardından, Almanya Aleviler Federasyonu başkanı Hüseyin Mat, nasıl ki Haziranda gerçekleştirilen seçimlerde ortak hareket ederek başarıya ulaşmış ise, Suruç’taki saldırıya ve faşist T.C. Devleti tarafından yapılan saldırılara karşı halkların birlikte mücadele ederek yükseltilmesine vurgu yaptı. Yaklaşık bir buçuk-iki saat süren miting boyunca özellikle gençler tarafından atılan sloganlarla, katliam lanetlenerek, katliamda şehit düşenler sahiplenilde ve Rojava da savaşanlar selamlandı.

Ayrıca miting esnasında TKP/ML  Yurdışı Komitesi tarafından yayınlanan, yaşanan katliama dair  bildiriler yogun bir şekilde dağıtıldı. Edinilen bilgilere göre son bulan mitingin ardından, Kürt halk Önderliği üzerindeki tecrit, Suruç’taki katliamı ve Medya Savunma Alanları’na gerçekleştirilen saldırıları protesto etmek için alanlara çıkan yüzlerce genç yapılanların hesabını sormak amacıyla Düsseldorf’ta korsan yürüyüş gerçekleştirdi. Düsseldorf istasyondan şehir merkezine kadar yürüyen gençler “Biji Serok Apo” ve “İntikam” sloganları ile polisin müdahalesine rağmen gençler şehir merkezine doğru yürüyüşe geçti. Başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı geliştirilen tecrit ve Medya Savunma Alanlarına yapılan saldırı olmak üzere, Kürdistan’da uygulanan savaş konseptine karşı serhildana geçen gençler hesap sorulana kadar alanlarda olacaklarını dile getirdiler.

Ohne Titel 6Ohne Titel 5