Anasayfa , Haberler , Tutsaklardan 2015 mesajları

Tutsaklardan 2015 mesajları

tutsaklrdan_yeni_yil_kartAHM-05-01-2015  2015’in ilk günlerini geride bırakırken, hapishanelerdeki tutsaklardan yeni yıla dair mektuplar almaya devam ediyoruz. Gebze Kadın ve Kandıra 1 No’lu F Tipi Hapishanelerinden Tutsak Partizanlar’ın yolladığı mesajları okurlarımızla paylaşıyoruz:

 

Sevgili yoldaşlar, 

2013’te Gezi İsyanı’yla başlayan, “Bu daha başlangıç…” diye haykıran kitlelerin coşkun sesi 17-25 Aralık yolsuzluk-hırsızlık karşıtı eylemlerle 2014’e devretmişti. 2014’te Soma’dan Ermenek’e her gün yaşanan işçi katliamlarına, emeğin güvencesizleştirilmesinden kazanılmış hakların gaspına, kadına yönelik şiddete, taciz-tecavüz ve kıyımlara, gençliğin geleceksizleştirilmesine karşı eylemlere, Kobanê Serhildanı’na kadar kitlelerin öfkesi dinmedi, devrimci devinimi sönmedi. Sokakları zapt edip zalime korku, ezilene coşku, umut oldu.

2015’inde umudumuzun, mücadelemizin, özgür gelecek yürüyüşümüzün daha da büyüyeceği bir yıl olacağına inancımız tamdır.

Bu inançla yeni yılınızı kutluyor, sevgilerimizi ve selamlarımızı iletiyoruz.

Gebze Kadın Hapishanesi’nden Tutsak Partizanlar

 

Sevgili yoldaşlar, merhaba,

2015’e, 2014 yılının zengin deneyim ve tecrübeleriyle giriyor, sömürülen ve ezilen dünya emekçi halkları…

Yaratıcısı oldukları krizin faturasını baskı ve terörle emekçi halklara ödettirmeye çalışan kapitalist emperyalist burjuvalar, girdikleri her muharebede bunun eskisi kadar kolay olmadığını gördü, hile ve entrikalarıyla biraz daha teşhir oldu, biraz daha güç kaybına uğradılar.

İşçi sınıfı ve ezilen halklar girdikleri her muharebede artık eskisi gibi rıza göstermeyeceğini gösterdi, kendine güveni arttı, güç kazandı. “Sokakları, meydanları işgal et” şiarıyla bunu gösterdi, barikat savaşlarıyla düşmanının yüreğine korku saldı!

Başta Hindistan’da olmak üzere Filipinler’de, Nepal’de, Peru ve daha birçok bölgede MLM’ler, halk savaşını güncelliği içinde yeni merhalelere taşıdı, politik atılımlar yaptılar.

Gericiliğin karanlık ağlarıyla kuşatılmaya çalışılan Ortadoğu’da yiğit Kürt halkı gerici IŞİD çetelerine ve arkasındaki güçlere güçlü darbeler vurdu dünya kamuoyunun sempatisini ve dayanışmasını kazandı… Çok daha çetin muharebelere sahne olacak 2015 yılında yeni mücadele yılınızı kutluyor, başarılar diliyoruz.

Kandıra 1 No’lu F Tipi Hapishane’den Tutsak Partizan

İsmail Yılmaz