Home , Haberler , Tutsak ATİK Aktivistlerinin Cezaevleri Değiştirildi / Duruşma tarihleri açıklandı

Tutsak ATİK Aktivistlerinin Cezaevleri Değiştirildi / Duruşma tarihleri açıklandı

freiheitfuratikgefangene 15 Nisan 2015 tarihinde Almanya ve Türkiye’nin kirli işbirliğiyle; İsviçre, Yunanistan, Fransa ve Almanya’da gerçekleştirilen operasyonla tutuklanan 10 ATİK aktivistinin mahkeme tarihleri belli oldu. Bir yılı aşkın bir süredir hukuksuz bir şekilde mahkemeye çıkarılmadan göz altında tutulan tutsakların ilk duruşması 17 Haziran’da Münih Eyalet Yüksek Mahkemesinde görülecektir.
Daha önceden 13 Mayıs’ta başlaması öngörülen dava, sonrasında 3 Haziran’a ertelenmişti. Daha sonra mahkeme tarafından hazırlıkların zamanında ve yeterince yapılamadığından dolayı  17 Haziran’a ertelenmişti. 
Gözaltına alındıktan itibaren Almanya’nın Bayern eyaletinde çeşitli illere dağıtılarak cezaevlerine konulan tutsak devrimcilerin mahkeme tarihi netleşince bir çoğu Münih cezaevine ve yakın cezaevlerine nakledildiler. Avukatların verdiği bilgilere göre; Daha önce Kempten hapishanesinde kalan Müslüm Elma, Münih cezaevine, Önceden Straubing Hapishanesinde kalan Deniz Pektaş, Münih cezaevine, Daha önce Würzburg cezaevinde kalan Sami Solmaz’da Münih cezaevine nakledilmişlerdir. Zaten önceden, Banu Büyükavcı, Haydar Bern ve Mehmet Yeşilçalı Münih cezaevinde kalıyorlardı. Ayrıca önceden Nürnberg cezaevinde kalan Erhan AktürkMusa Demir’in kaldığı Landshut cezaevine nakledilmiş. Önceden Kaisheim’de kalan Sinan Aydın ise, Seyit Ali Uğur’un kaldığı Augsburg-Gablingen cezaevine nakledilmiştir.           ATiK-UPOTUDAK, özellikle devrimci tutsaklarla mektuplaşanların bu adres değişikliklerine dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti.
atik

Tutsakların güncel adresleri:

Müslüm Elma
Deniz Pektaş
Sami Solmaz
Haydar Bern
Mehmet Yeşilçalı

JVA München
Männeranstalt
Schwarzenbergstraße 14
81549 München
__________________
Banu Büyükavcı

JVA München
Frauenanstalt
Schwarzenbergstraße 14
81549 München
___________________
Musa Demir
Erhan Aktürk

JVA Landshut
Berggrub 55
84036 Landshut
___________________
Sinan Aydın
Seyit Ali Uğur

JVA Augsburg-Gablingen
Am Fliegerhorst 1
86456 Gablingen


2016 / Ekim’e Kadar Mahkeme Tarihleri :
Ohne-Titel-1-208x300Savunma avukatlarının verdiği bilgiye göre, Ekim ayının sonuna kadar mahkemenin görüleceği tarih ve günleri de kesinleşmiştir.
Buna göre; başlangıç 17 Haziran (Cuma) tarihinde yapılacaktır. Sonrasındaki mahkeme tarihleri: 24 Haziran (Cuma), 27 Haziran (Pazartesi), 1 Temmuz (Cuma), 8 Temmuz (Cuma), 11 Temmuz (Pazartesi), 15 Temmuz (Cuma), 22 Temmuz (Cuma), 25 Temmuz (Pazartesi),  29 Temmuz (Cuma), 5 Ağustos (Cuma), 2 Eylül(Cuma), 5 Eylül (Pazartesi), 9 Eylül (Cuma), 19 Eylül (Pazartesi), 23 Eylül (Cuma), 10 Ekim (Pazartesi), 17 Ekim (Pazartesi) 21 Ekim (Cuma), 24 Ekim (Pazartesi), 28 Ekim (Cuma).
Mahkeme Münih Eyalet Yüksek Mahkemesinde, Sitzungssaal  A 101’de saat görülecektir.
Mahkeme Adresi: Oberlandesgericht München- Nymphenburger Straße 16, 80335 München.