Home , Haberler , Tutsak Ali Gülmez’den Suç duyurusu

Tutsak Ali Gülmez’den Suç duyurusu

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

EDİRNE

KONU: Haberleşme özgürlüğü ve hakkımı, keyfi ve hukuksuz bir şekilde 7 aydır engelleyen, görevini kötüye kullanan ve görevini yerine getirmeyen personel hakkında suç duyurumdur.

Eylül 2015 tarihinde Tekirdağ F Tipi Hapishanesi’nden getirildiğim Edirne F Tipi Hapishanesi’nde, getirildiğim gün itibariyle toplam 7 aydır; mektuplarım yazımın okunaksızlığı gerekçe gösterilerek gönderilmemektedir. Yine iç ve dış dilekçelerim işleme konulmamakta ve İnfaz Hakimliği’ne gönderdiğim dilekçelerim yok edilmektedir. Elyazımın okunaksızlığı nedeniyle; örneğin Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı Muhabere Bürosu’nun Cevat Gül imzalı, 201575982 sayılı 30.09.2015 tarihli yazısında olduğu gibi, beyanının alınarak gönderilmesi talimatı yerine getirilmemekte, kurumlarınıza da yanlış bilgiler verilmektedir.

Sorunları aktardığım Hapishane Müdürleri ve Savcıları da hiçbir müdahalede bulunmamakta; aksine bu icraatları gerçekleştiren Mektup Okuma Komisyonu Üyeleri gibi görevlilerin pervasız uygulamalarına müsamaha göstermektedirler.

Elyazım okunaksızdır, bu açık. Ancak bu konuda yapabileceğim hiçbir şey yoktur. Bu tümüyle tıbbi, nörolojik bir olaydır. Normal olan el yazım; zamanla, özellikle askı vb. gibi işkencelerin, on yıllardır süren zindan yaşamının, Açlık Grevleri vb. etkileriyle de kötüleşmiştir ve konu ile ilgili Ankara Numune Hastanesi tarafından hazırlanmış bir Heyet Raporu da mevcuttur. Elyazımın bu özelliği nedeniyle 16 yıllık zindan yaşamımda karşı karşıya kaldığım sorunların haddi hesabı yoktur.

Bütün bunlar belgeleriyle mevcut olmasına karşın:

Başta Okuma Komisyonu Üyeleri olmak üzere, açığa alınan önceki 1. ve 2. Müdürler’in tümü, şu anki 1. Müdür Haydar Ali Ak, 2. Müdür ve Hapishane Savcısı olmak üzere: Haberleşme hakkımı 7 aydır gaspederek, mektuplarımı keyfi bir şekilde yollamayarak, görevlerini yapmama, aksine görevi ve yetkiyi kötüye kullanma suçunu işledikleri; Müdür ve Savcı’nın da yine apaçık olan bu suçlara müdahale etmeyip, görevlerini yapmayıp aksine kötüye kullanma, suçu gizleme fiilinde bulundukları sebepleriyle; dilekçelerimin-mektuplarımın yokedilmesi, engellenmesi, işleme konulmaması suçlarının gerçekleşmesinde rolü olan bütün sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunuyor, yargılanmalarını ve gereken cezalandırmaların gerçekleştirilmesini talep ediyorum.

Bütün bu ilgililerin, yürütülecek her türlü soruşturmayı şu an yapmakta oldukları gibi; etkileme, yönlendirme olanakları-durumları olduğu için, görevlerine son verilmesini de talep ediyorum.

Yapılan, yapılacak işlemlere yönelik tarafıma bilgi verilmesini önemle arzederim.

ALİ GÜLMEZ

F Tipi Hapishanesi C-Tek-48

EDİRNE