Home , Haberler , Emperyalist savaş örgütü G 20 zirvesi bitti

Emperyalist savaş örgütü G 20 zirvesi bitti

g20_protestosuna_saldiriuAntalya’da 15-16 Kasım arasında gerçekleştirilen G-20 toplantısı  aralarında Partizan’ın da bulunduğu Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüyüşe geçmek isteyen kitle polisin ve TOMA’nın barikatıyla karşılaştı.

Kitlenin alandan ayrılmayışı ve direnişi üzerine polisin barikatı kaldırıldı ve kitle sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti ve Yavuz Özcan Parkı önünde basın açıklaması okundu.

 

Başka gözaltına alınmak isteyen var mı”

Basın açıklaması sonlandırıldıktan sonra ve kitle dağılmaya başlarken polis saldırarak gözaltı yapmaya başladı. Çevrede bulunan herkese polisin yoğun saldırısı gerçekleşti. O sırada haber yapmak için orada olan birçok muhabir de gözaltına alındı. Gözaltı işlemi sırasında katil polis “Başka gözaltına alınmak isteyen var mı” gibi çeşitli söylemlerle halka yoğun bir şekilde saldırdı.

Gözaltına alınanlara ters kelepçe ve çeşitli işkenceler yapıldı. Gözaltına alınan kişiler daha önceden ayarlanan spor salonuna götürüldü. Gözaltı araçlarına alınan insanlara araçlarda da işkence devam etti. Yapılan müdahalede polisin kullandığı orantısız güç ve halka dönük uyguladığı şiddet devletin kanlı yüzünü bir kez daha göstermiştir.

Antalya’da düzenlenen G-20 Liderler Zirvesi protestolarında gözaltına alınan 36 kişi serbest kalırken, Bugünkü protestolarda ise 20’ye yakın kişi gözaltına alındı.

ZİRVEYE KATILANLAR

Recep Tayyip Erdoğan, Arjantin Dışişleri Bakanı Hector Timerman, Avustralya Başbakanı Tony Abbott, Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff, Kanada Başbakanı Stephen Harper, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande (Paris katliamından dolayı katılmadı), Almanya Başbakanı Angela Merkel, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Endonezya Başkanı Joko Widodo, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Japonya Başbakanı Shinzô Abe, Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Peña Nieto, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suudi Arabistan Kralı Salman, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma, Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-hye, Başbakan Ahmet Davutoğlu, İngiltere Başbakanı David Cameron, ABD Başkanı Barack Obama, Avrupa Birliği Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker.

Zirveye davet edilen konuklar  ise, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Malezya Başbakanı Najib Tun Razak, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong, Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy`du.

Paris saldırısından bir gün sonra, Antalya Zirvesinin başlamasından bir gün önce Suriye’nin geleceği üzerine yapılan Viyana toplantısından Suriye’de 6 aylık bir geçiş hükümeti ve 18 ay içinde seçimler üzerine görüş birliği çıktığı açıklanmıştı.G20  Zirvesi sonuç bildirgesinde  savaşın ve göçün sorumluları   emperyalistler ve uşakları   „Göç ve mülteci akımlarına yönelik uzun vadeli hazırlık ve bu akımların yönetimi için kapasitenin güçlendirilmesini teminen diğer ülkelerle beraber çalışacağız.“ denilsede, Suriye krizinin nasıl çözüleceğine dair bir görüş birliğine varamayan, G20 zirvesine katılanlar arasındaki  çıkar dalaşı  ve yerel vekalet savaşları devam edecektir.