Anasayfa , EMEĞİN GÜNDEMİ , Türkiye Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası kuruldu

Türkiye Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası kuruldu

csm_tomis-logo-AA_4fc54e19e5Bizler Reno’dan, Ford’dan, Tofaş’tan, Arçelik’ten, Delphi’den, Valeo’dan, Çemtaş’tan, Cansan’dan, Farba’dan, Arçelik’ten, Borusan’dan ve daha pek çok fabrikadan işçileriz. Hakları ve onurları için tarih yazan metal işçileriyiz. Sırtımıza kene gibi yapışan, kanımızı sülük gibi emen, ücretlerimizden kesilen aidatlarla saltanatlar kuranlardan kurtulduk. Haklarımızı söke söke aldık.

Bugün burada bu onurlu mücadelemizi tarihi bir adımla taçlandırıyoruz. Yeni sendikamızda, Türkiye Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası’nda gücümüzü birleştiriyoruz.

Çünkü artık sırtımızdan geçinip bizi satan sendikaları istemiyoruz.

Çünkü artık sözümüzü hiçe sayan, ağzımızı açtığımızda işten attıran sendika beylerine boyun eğmek istemiyoruz. Onlar sefa sürsün diye aidat ödemek istemiyoruz. Çocuklarımızın rızkını onlara yedirmek istemiyoruz.

Sendikamızın temellerini büyük direnişimizin içinde attık. Büyük engellerle ve zorluklarla karşılaştık ama yılmadık. Bütün metal işçisinin dört gözle beklediği adımı attık.

Paramız, pulumuz, otellerimiz katlarımız yok. Olmasını da istemiyoruz. Çünkü yeni sendikayı nasırlı ellerimizle kuruyoruz. Tek amacımız ezilen, horlanan, hakları çalınan metal işçisinin birliğini sağlamak, hırsızlara ve beylere karşı tek yumruk olmaktır.

İnsanca yaşanılır çalışma ve yaşam içindir mücadelemiz. Nasırlı ellerimizle şekil verdiğimiz yeni sendikamızda hiçbir patronluğa izin vermeyeceğiz. Sendikamızda yönetici ücretleri işyerinde alınan ücreti geçemeyecek. İşçiler beğenmediği yöneticiyi istediği zaman görevden alabilecek. Sendikamız ağalarının, beylerinin değil, doğrudan işçinin yönettiği, her kademesinde söz ve karar hakkına sahip olduğu bir sendika olacak. Sendikamızın işyeri temsilciliğinden genel merkez yöneticiliğine kadar tüm kademeleri doğrudan işçilerin oylarıyla seçilecek. Sendikamız ne bir holding ne de beylere çiftlik olacak. Sendikamızda aidatlar iki saatlik ücreti geçmeyecek. Tüm gelir ve giderler işçilerin denetimine açık olacak. Sendikanın gelirleri sadece ve sadece işçiler için kullanılacak.

Bugün attığımız bu adımla, 26 Nisan’da, 5 Mayıs’ta 15 Mayıs’ta büyük tarihi mücadeleler veren metal işçisinin emeği güvenceye alınmış oluyor. Metal işçisi artık ne TM’ye geri dönecek ne de aidatlarına göz dikenlerin oyunlarına düşecek. Metal işçisi bu adımla birlikte 18 Nisan’da başladığı onurlu mücadelesini geleceğe taşıyacak. Metal işçisi bundan sonra sendikasıyla güçlü ve güvende olacak. Burada bütün metal işçisi kardeşlerimizi çatımız altında buluşmaya, birlikte tıpkı Mayıs ayında yaptığımız gibi, güzel ve mutlu günlere, omuz omuza yürümeye çağırıyoruz. Bugün yeni ve temiz bir yola çıktık. Bütün işçi kardeşlerimize hayırlı olsun.

Türkiye Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası Kurucular Kurulu