Anasayfa , Avrupa , Türkiye Halkı Korku Duvarını Aşıyor! Direnenlere Fransa’dan Bin Selam !

Türkiye Halkı Korku Duvarını Aşıyor! Direnenlere Fransa’dan Bin Selam !

pariscumartesiFRANSA | 11 – 06 – 2013 | Taksim direniyor! Gezi Parkı direniyor!  Ankara, İzmir, Hatay, Adana, Türkiye’nin her şehri direniyor. Çeşitli milliyetlerden Türkiye halkı; işciler, emekçiler, öğrenciler, aydınlar, sanatcilar direniyor. Özcesi,  ezilenler  faşizme karşı direniyor.

İbrahim yoldaşın katledilişinin 40. yılında yaptığımız tüm eylemlerde; “bu devlet kurulduğundan bu güne faşist   bir diktatörlük olmuştur ve biz onu yıkmadığımız müddetce de halk düşmanı, faşist bir diktatörlük olarak varolmaya  devam edecektir” demiştik. Faşizm, reforme edilemez. Faşizm ancak yıkılır. Faşizm insanileştirilemez çünkü insana aykırıdır. Faşizmle barış olmaz çünkü faşizm, burjuvazinin işçi ve emekçi halka karşı örgütlenmiş devlet aygıtının, örgütlenmiş şiddetidir. Bu devlet, işci ve emekçilerin düşmanıdır. Bu devlet, farklı etnik, dinsel ve mezhepsel kimliklerin ve o kimliklerin sahiplerinin düşmanıdır. Bu devlet bizim düşmanımızdır. Faşizmin anladığı tek dil; işci ve emekçilerin, devrimci  ve komünistlerin devrimci şiddetidir.

Avrupa’da yaşayan binlerce devrimci, demokrat, sosyalist, komünist; Türkiye’deki gelişmelere parelel, her gün sokaklarda eylemlerine devam ediyor. Avrupa’nın diğer şehirlerinin yanı sıra, Fransa’nın birçok şehrinde, fasist diktatörlüğün zulmüne karşı protesto gösterileri kesintisiz bir biçimde devam ediyor. Paris, Strazburg, Lyon, Nantes  başta olmak üzere, birçok şehirde günlerdir gösteriler devam ediyor.

Paris Demokratik Kitle Örgütleri Platformu tarafından, 4 Haziran Salı günü, Paris’in en yoğun garlarından biri olan Chatles Les Halles Meydanı’nda yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı kitlesel, coşkulu ve görkemli bir miting gerçekleştirildi. Kitle “Her yer Taksim, Her Yer Direniş”, “Yaşasın Devrimci Dayanışma”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza” başta olmak üzere, direnişi selamlayan ve sahiplenen, faşizme öfkesini dile getiren sloganları coşkulu bir biçimde etkinlik boyunca attı.

6 Haziran’da yine Paris Demokratik Kitle Örgütleri Platformu tarafından  Paris Saint Michel‘de bir miting gercekleştirildi.

Bu miting aynı zamanda, geçtiğimiz gün, Fransiz faşistleri tarafından saldırıya uğrayan ve katledilen anti-faşist Clément Méric’in de anmasıyla birleştirildiği için oldukça kalabalıktı.

5 Haziran 2013 akşamı Saint-Lazare garı yakınlarında bir mağazadan çıkan 18 yaşındaki genç sendikacı Clément Méric, Fransız faşistleri tarafından saldırıya uğramış ve bu saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Eylemde İspanyol, Fransız ve Türkiyelilerin İbrahim Kaypakkaya ve Partizan flamalarımıza ilgileri oldu. Bu insanlarla ilişkiler kurularak, İbrahim Kaypakkaya’yı anlattık.

8 Haziran Cumartesi günü yine Türkiye’deki gelişmelerle ilgili, içinde ATİK’in de bulunduğu Paris Demokratik Kitle Örgütleri Platformu tarafından kitlesel bir protesto gerçekleştirildi. Oldukça kalabalık olan kitle içerisinde ATİK ve Partizan flamalarımızla bizler de yer alarak direniş sloganlarımızı haykırdık. Fransız anti-faşist kurumlar da aynı gün, katledilen Clément Méric için kitlesel bir eylem gerçekleştirdi.

Yine Nantes şehrinde, direnişe destek amaçlı, ATİK ve Alevi Kültür Merkezi’nin de içinde bulunduğu, Fransız anti-faşist kurumların da yer aldığı bir eylem gerçekleştirildi.

Bunun yanında aynı gün Strazburg’da 2000’den fazla kişinin katıldığı yürüyüş ve yine Melun bölgesinde bir eylem gerçekleştirildi.