Home , Haberler , Roboskî'li Aileler AKP Genel Merkezi Önüne Gidiyor!

Roboskî'li Aileler AKP Genel Merkezi Önüne Gidiyor!

Roboski_KatliamiTÜRKiYE | 29-01-2013 | Şırnak’ın Uludere ilçesi, Roboskî köyünde savaş uçakları ile katledilen 34 Kürt gencinin aileleri, adalet talebini bu kez AKP Genel Merkezi önünde dile getirecek.

Aileler, 31 Ocak Perşembe günü AKP Genel Merkezi önünde protesto eylemi gerçekleştireceklerini açıkladı.

Roboskîli aileler, „Biz Roboskîli aileler adalet talep ederken, somut adımların atılmadığını söylerken, AKP Grup Başkanvekili Mahir Önal, bize bir komplo sonucu verdikleri bursu bir marifetmiş gibi kamuoyuna yansıtmıştır. Biz Roboskîli aileler olarak, AKP Genel Merkezi’nin önünde yapacağımız basın açıklamasıyla, yitirdiğimiz canlarımız için bir kere daha adalet talebimizi dile getireceğiz“ dedi.

Tek isteklerinin katliamın açığa çıkarılması olduğunu kaydeden Roboskîli aileler, şöyle devam etti: „Bizim adalet arayışımızı engellemek ve susmamız için bize verilen rüşvetleri dün nasıl reddettiysek, bugün de, bundan sonra da reddedeceğiz. Biz Roboskîli aileler olarak diyoruz ki, bizim adalet arayışımız, katliam aydınlatılıncaya kadar devam edecektir. Bu konuda Ankara’da merkezi bulunan AKP Genel Merkezi’nin önünde Perşembe saat 11.00’de yapacağımız basın açıklamasına, tüm duyarlı kamuoyunu davet ediyoruz.“