Home , Avrupa , Türk Devletinin Operasyonları Fransa‘da Protesto Edildi

Türk Devletinin Operasyonları Fransa‘da Protesto Edildi

FRANSA | 26 – 08 – 2011 | 17 Agusos‘ta başlayarak durmaksızın devam eden ve gerillayı hedefleyen TC‘nin Irak Kürdistan Federe Devleti topraklarına başlatmış olduğu askeri operasyonlar, Fransa‘nın Strazburg şehrinde ve başkent Paris‘te protesto edildi.

Strazburg‘ta bulunan Mezopotamya Kültür Merkezi‘nin çağrısıyla biraraya gelen kitle, Place Cleber meydanında ” Türk ordusunun Kürdistan’da ki operasyonlarına hayır ” yazılı pankart açarak ve MKM tarafından kaleme alınan bildiriyi okuyarak operasyonlara yönelik protestoyu gerçekleştirdiler. Fransızca ve Türkçe olarak atılan sloganlarla kitle saldırıya karşı tepkisini dile getirdi. Eyleme ATİK’in de aralarında bulunduğu Turkiye‘li DKÖ’ler de katılarak destek sundular.

Yine Paris’te, Türkiye’nin Paris büyükelçiliği önünde de bir protesto etkinliği gerçekleştirildi. Paris’te bulunan AKKKM‘nin çağrısıyla yapılan eyleme, Turkiye’li devrimci demokratik kurumlarda katılarak destek verdiler. Eylem alanında Türk ordusu tarafından gerçekleştirilen hava saldırısında katledilen sivillerin resimleri sergilendi. Eylem boyunca ”katil Erdogan” ”terorist Türkiye” Faşist Ahmedinejat” ”Kürdistan‘a Çözüm vb. sloganları hem farnsızca hemde türkçe atıldı.

Daha sonra ise Fransa Kurt Dernekleri Federasyonu (FEY-KAY)nun hazırladığı bildiri okundu. Bildiride Kürt ulusal mücadelesinin haklılığı ve TC‘nin azgınca saldırıları bir kez daha kamuoyuna deklare edildi. Eylemde, Paris Halk Meclisi başkanı da bir konuşma yapti. Bölgede bulunan anayol, bir sure trafiğe kapatılarak eyleme devam edilirken, elçiliğe doğru yürüyüş yapmak isteyen kitleye polisin izin vermemesiyle eylem sona erdirildi.