Anasayfa , Avrupa , Sansüre İnat: Avrupa Demokrat 3 Yaşında

Sansüre İnat: Avrupa Demokrat 3 Yaşında

HABER MERKEZİ |20.03.2023|”İnternet haber sitesi ve Facebook haber sayfası olarak üç yıl önce yayına başlayan Avrupa Demokrat, yayına başlama tarihi olarak “21 Mart”ın, daha doğrusu o haftanın özellikle seçildiği, daha ilk günden belirtilmişti.

“16 Mart 1978 Beyazıt Katliamı”, 16 Mart 1988 Halepçe Katliamı”, “18 Mart Uluslararası Politik Tutsaklarla Dayanışma Günü” ve sonrası “21 Mart Newroz”, yani başta Kürt halkı olmak üzere, ezilen ulusların sömürgeciliğe karşı direniş günüdür.

Tam üç yıl önce 18 Mart 2020 tarihinde, “Newroz öncesi, onun ateşinden aldığımız ilhamla, sansüre inat bugünden itibaren  yayındayız” diyerek daha ilk günkü açıklamada, aynı zamanda, bu günün “21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” ve “21 Mart Uluslararası Irkçılığa Karşı Mücadele Günü” de olmasının ayrı bir anlam kazanmakta olduğunun altı çizilerek şöyle demiştik: “Yayın çizgimizde önemli bir yer alacak ve başlıkların en üstünde gelecek bu üç konu: Sömürgecilik, farkındalık ve ırkçılık”.

Avrupa Demokrat Gazetesi, üç yıllık yayın hayatında insan haklarından taviz vermedi: Başta Avrupa ve Türkiye olmak üzere, tüm dünyada insan hakları mücadelesinin yılmaz sesi olmuş, tüm baskı, engelleme ve tehditlere rağmen geri adım atmadı.

Daha ilk günümüzde, ırkçılığa ve sömürgeciliğe karşı paylaşımlara ağırlık verdik.

Avrupa Demokrat emekçileri, yine çok sayıda kurumun açıklamasına ve yorumuna “sansürsüz” yer vererek, bu alandaki “eşitlik ilkesi” geçerli olacak bir yayın politikasını izleyeceklerini de daha ilk günden göstermek istediklerini belirterek, bu konudaki kararlılığını da sürdürdü.

Sosyalist demokrasinin uygulanmasının olmazsa olmaz yayın politikası olduğunun da altını özellikle çizen Avrupa Demokrat “Bu ilkemiz de ilkelerimizin en başında sürekli yer almaya devam edecektir” açıklamasında bulundu. Bu yaklaşımımız, başlarken “geçici bir davranış” değil, sürekli bir “yayın politikamız” olduğu net olarak görüldü. Tutumumuz devam edecek.

Ağırlıklı olarak Avrupa ve Türkiye’den haber, yorum ve duyuruların yer aldığı internet yayın platformu Avrupa Demokrat olarak, göçmen ve azınlık sorunlarına ağırlık vermeye devam edecek.

Türkiyelilerin azınlık olmaktan kaynaklanan sorunlarının da önemli yer bulduğu bir alan olduk.

Yayın Kurulu olarak “Tarafsız” olmayacağımızı ilan ederek, “Biz, sağlı-sollu sansüre inat, anti-faşist yayın organıyız. Avrupa Demokrat olarak, tüm ilerici, devrimci, yurtsever kurum, kuruluş ve bireylere eşit mesafede durmaya devam edeceğiz” ilkemizden şaşmadık.

Devlet ve Facebook el ele

Avrupa Demokrat ve çok sayıda muhalif yayınların sayfaları ve bireylerin hesapları da son dönemde çok daha fazla tehdit altında kalmakta ve Avrupa Demokrat da bundan nasibini sık sık almakta. Facebook, eskisinden de çok daha ağır sansür uygulayarak, uyarıda bile bulunmadan, yanıt verme gereği bile duymadan hesapları kapatıyor. Avrupa Demokrat olarak sayfamız sürekli uyarılırken, sayfa emekçisi arkadaşlarımız da sürekli uyarının yanı sıra, Facebook tarafından direk yasaklanarak, çalışmaları engelleniyor.

Avrupa ve Almanya’da çok kez olduğu gibi, Türkiyeli muhaliflere ve özellikle gazetecilere yönelik tehditler ve saldırılar fiziksel boyut da kazandı. 2021’in Ekim ayında, bana da “mermi” gönderilerek, ölüm tehdidinde bulunulması da örneklerden sadece biri.

Türkiye’de de çok sayıda kullanıcısı bulunan sosyal medya uygulamasından biri olan Facebook, özellikle ülkede temsilcilik açmak zorunda kaldıktan sonra, muhalif yayın ve kişilere karşı sansür uygulamasını daha da artırdı.

Avrupa Demokrat’ın Facebook hesabı da ağır baskı altında olmasına rağmen 20 bin takipçinin altına düşmedi. Uzun süredir sayımız 20 bin civarında duruyor ve bunda baskı ve engellemenin büyük rol oynadığı kesin. İnternet sitemizde ise, bugüne kadar yorum, duyuru ve haberlerimiz 1 milyon 200 bin kez okunurken, Facebook’ta da milyonlarca kez görüntülenmiş.

Türkiye’de temsilcilik açan Facebook da, artık faşist AKP-MHP iktidarının ve devletin “sözünü” çok daha fazla dinliyor. Facebook’un Türkiye ve Almanya makamlarından (polis, mahkeme, konsolosluk) ve gerici-faşist, ulusalcı kurum ve derneklerden gelen “şikayetleri” hemen işleme koyduğu kesin…

Saray’ın “Sansür” Mahkemeleri de iş başında

Facebook sayfamızın yanı sıra, sitemize de günde 2 bin, haftada 15 bin civarında saldırı oluyor… Aldığımız tehdit, engelleme ve tüm baskılara ara ara sitemizde yer vermeye devam ediyoruz. Saldırılara karşı önlemlerimizi de geliştiriyor, “sosyalist sesimizi” kısmalarına izin vermiyoruz.

Saray medyası ve yandaş olmayan, sansürsüz olarak gerçekleri halka ulaştırmaya çalışan medya kurumlarına saldırılar devam ediyor. Haber sitemizin “avrupademokrat.com2” internet adresine de, Adana 5. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla yine erişim engeli getirildi. Geçtiğimiz Aralık ayında gelen bu yasaktan daha üç ay önce de yasaklanmıştık.

Saray’a çalışan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’nın isteğiyle, Adana 5. Sulh Ceza Hakimliği’nden gazetemize yönelik yeni yasaklamaların da geleceği kesin.

Seçimler ve Sosyalist Demokrasi

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento Seçimleri uzun süredir gündemimizde önemli yer tutuyor. Avrupa Demokrat, ayrım yapmadan geniş yelpazenin haber ve yorumlarına yer veren “sansürsüz” yayın politikasını sürdürmeye devam edecek.

“Millet’e vereceğim” diyene de, “Kılıçdaroğlu’na verelim” diyene de, “HDP ne derse o” diyene de, boykot edeceğim diyene de, benim gibi “Faşistlerin de içinde yer aldığı Millet İttifakı’nın adayına oy da yok, destek de yok. Oylar, HDP milletvekillerine ve diğer devrimci-demokrat milletvekili adaylarına” diyenlerin de haber, yorum ve duyurulara, sayfalarımız bundan sonra da açık olacak.

Bugüne kadar tüm alanlarda olduğu gibi, 14 Mayıs Seçimleri’ne yönelik de gazetemizin yayın politikasını, insanlığın da geleceği olan “sosyalist demokrasi” ilkesi belirleyecek.

Avrupa Demokrat iletişim bilgileri:
info@avrupademokrat.com
www.avrupademokrat2.com
facebook.com/Avrupademokrat
twitter.com/AvrupaDemokrat

Avrupa Demokrat internet Gazeteciliği

Almanya, Fransa ve diğer Avrupa ülkelerindeki ırkçılığa ve faşistlere karşı mücadelede tarafız ve Türkiyeli ırkçı ve faşistlere karşı da durmak, olmazsa olmazlarımızdandır…

Tüm alanlardan kurum, kuruluş ve bireylerin haber, yorum, duyuruları ile etkinliklerin açıklama, fotoğraf ve videolarını beklediğimizi bir kez da ha belirtiyoruz. İnternet, facebook, twitter ve diğer sosyal medya platformlarında etkinlik duyurularının da önemli adresi olmaya devam edeceklerini belirtti.

Yazı Kurulu, yazarlar, gönüllü muhabirlerle, kurumlarla ve diğer destek verenleriyle devasa bir haber, duyuru ve yorum ağı kuran Avrupa Demokrat, “sansüre inat” şiarıyla yayın politikasından ödün vermeden yoluna devam edecek.

3 yılı geride bırakırken, “riziko” da alarak, gazeteyi bugünlere getiren tüm Avrupa Demokrat emekçilerine, destekçilerine, yanında duranlara, katkıda bulunanlara bir kez daha, bin kez daha teşekkür ediyorum…

4. yayın yılında da bu ağın emeğini sizlere ulaştırarak, tüm baskı ve engellemelere karşı mücadele ederek, her kesimden ezilenlerin “soldan” sesi olmayı sürdüreceğiz.


Hüseyin Şenol – 19.03.2023″

 

Kaynak: https://www.avrupademokrat2.com/sansure-inat-avrupa-demokrat-3-yasinda-huseyin-senol/