Home , EMEĞİN GÜNDEMİ , Günde 17 saat çalışan Carrefour işçileri, işten atmalara karşı iş bıraktı

Günde 17 saat çalışan Carrefour işçileri, işten atmalara karşı iş bıraktı

karfur

Kocaeli’de bulunan Çayırova Carrefour’da çalışan taşeron işçiler, 4 arkadaşlarının keyfi olarak işten atılması üzerine iş bıraktı

Kocaeli’de bulunan Çayırova Carrefour’da çalışan taşeron işçiler, 4 arkadaşlarının keyfi olarak işten atılması üzerine iş bıraktı. İşçiler, atılan arkadaşlarının geri alınmasını ve günde 17 saate kadar uzayan çalışma koşullarının düzeltilmesini istedi.

Daha önce yaşanan bir tartışma gerekçe gösterilerek taşeron firma bünyesinde çalışan Diyarbakırlı 4 işçi işten atıldı. Buna tepki gösteren işçiler, atılan arkadaşlarının iade edilmesini istedi. Müdürlerle birlikte 60 kişinin çalıştığı işyerinde 25 kişi iş bıraktı. İşyeri yönetiminin taleplerini karşılamak yerine  tehdit ettiğini söyleyen işçiler, “Eylemi bırakmazsak ücretlerin geç yatacağını, işten atılacağımızı, kadroya alınacakların kadroya alınmayacağını söylüyorlar” dedi.

Çalışma koşullarının ağır olduğunu söyleyen işçiler, şunları anlattı: “Asgari ücret alıyoruz. Herhangi bir sosyal hakkımız yok. Sendika yok. Yemek iyi değil ve servisler geç saatlerde. Bazen sabah 6 gece 10 çalışıyoruz. Yani günde 16-17 saat çalıştırıyorlar, çalışmayı kabul etmeyenleri de keyfi olarak işten atmakla tehdit ediyorlar.”

Daha önce yaşanan tartışmanın işten atmaya bahane edildiğini dile getiren işçiler, hem ayrımcılık yapıldığını hem de uzun süredir çalışma koşullarına gösterilen tepki ve sendikalaşma tartışmalarına karşı gözdağı verildiğini söyledi. İşçiler, arkadaşları geri alınana kadar eylemi sürdüreceklerini söyledi.