Anasayfa , Haberler , TKP/ML dava tutsakları: “Şehit düşenlerin bize devrettiği kızıl bayrağı hep daha ileriye taşıyacağız”

TKP/ML dava tutsakları: “Şehit düşenlerin bize devrettiği kızıl bayrağı hep daha ileriye taşıyacağız”

hapishane

Dersim-Aliboğazı’nda şehit düşen TİKKO gerillaları için tüm hapishanelerdeki TKP/ML dava tutsakları adına Hiyam Yolcu ve İsmail Yılmaz bir açıklama yaptı.

23-29 Kasım günleri arasında TC’nin kolluk kuvvetleri tarafından Aliboğazu Vadisi’nde şehit düşen halk savaşçıları için yapılan açıklama şu şekilde:

“ Dersim’de Murat Mut, Ersen Erel, Hasan Ali Karakoç yoldaşlarımız düşman güçleriyle günlerce süren çatışmanın sonucunda şehit düştüler. Güneşin sofrasına önceden uğurladıklarımızla birlikte oturdular. 

Ezilenlerin mücadelesi her yerde kendi kahramanlarını, kendi direniş öykülerini yaratarak sürüyor. Kimisi 90 yaşında bir çınar olarak Castro gibi halkının bağrına gözyaşı seliyle gömülüyor, kimisi Cizre bodrumlarında yıldızlaşıyor, kimisi Rojava’da, kimisi Dersim’de…

Sizlere söz veriyoruz, dünyanın dört bir yanındaki ezilenlerin mücadelesinde şehit düşenlerin bize devrettiği kızıl bayrağı hep daha ileriye taşıyacağız. Ta ki, o büyük zafer gününe ulaşana dek.

Murat Mut, Ersen Erel, Hasan Ali Karakoç yoldaşlar ölümsüzdür