Anasayfa , Manset , TKP/ML Dava Tutsağı Hiyem Yolcu Süresiz-Dönüşümsüz Açlık Grevine Başladı

TKP/ML Dava Tutsağı Hiyem Yolcu Süresiz-Dönüşümsüz Açlık Grevine Başladı

Haber Merkezi | 21.03.19 | TKP/ML Dava Tutsağı Hiyem Yolcu, yaptığı bir açıklama ile 20 Mart tarihinde süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladığını duyurdu.

Süresiz dönüşümsüz açlık grevine başlayan Yolcu, başladığı açlık grevine ilişkin “Yoldaş Lorenzo’nun ve Heval Zülküf’ün direnişleriyle büyüttüğü umudu halkımıza sunabilme hedefiyle 20 Mart tarihi itibariyle süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladığımı duyurmak istiyorum.” dedi. Hiyem Yolcu’nun yaptığı açıklamayı haber niteliği taşıdığı için aynen yayınlıyoruz.

Soluksuz bırakılmaya çalışılan bir halkın isyanını bastırmaya çalışan devlet tarihi ezberlerini tekrar etmeye devam ediyor. “Diz çöktürme” diye tarif ettiği yok sayma ve sindirme politikaları halkın direnişi karşısında her daim boşa düşüyor. Türk Devleti, dunun vermiş olduğu çaresizlik içinde debelenirken denenmiş ve çözüm olmamış yol ve yöntemlere tekrar başvuruyor. Kürt halkı nezdinde PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin de, TC’nin çaresiz ezberlerinden başka bir anlamı bulunmamaktadır.

Tecridin kırılması için bir yol açılmış ve şimdi bu yol direnişlerle büyütülmeye devam ediyor. Tecridin kırılması için “denizde bir damla” olunduğunun bilinciyle başlayan açlık grevi direnişi, bütün hapishanelerde yüzlerce tutsağın bedenini sararak yağmura dönüştü.”

”Sınırları anlamsız kılan eylemlere devam edeceğiz”

Zindanlarda direniş sürerken bu yağmur umut olsun halkımızın üzerine yağsın diye, tecridin parçalanması için bedenini feda eden Heval Zülküf Gezen’in direngen ruhu şimdi bütün hücrelerimize doluyor.

Sınırların anlamsızlığını, halkın arasına çekilen hiçbir sınırın onların ortak mücadelesine hiçbir koşulda engel olamayacağını kanıtlarcasına yaşayan Yoldaş Lorenzo’nun direngen ruhu bilincimize doluyor. ‘Bütün fırtınalar küçük bir damla ile başlar’ diyerek yaşamı ve şehadetiyle karanlıkta yolumuza ışık olan Yoldaş Lorenzo’nun eylemiyle ortaya koyduğu bilinci kuşanacağız.

Abdullah Öcalan nezdinde uygulanan bu tecridin bir bütün Kürt ulusuna uygulandığının bilinciyle sınırları anlamsız kılan eylemlere devam edeceğiz.

Yüzlerce tutsağın açlık grevi direnişine gerekçe olan taleplerin taleplerimiz olduğunu yineleyerek, TKP/ML dava tutsakları olarak başladığımız süreli-dönüşümlü açlık grevi eylemimizin sonlandığını belirtmek isterim. Yoldaş Lorenzo’nun ve Heval Zülküf’ün direnişleriyle büyüttüğü umudu halkımıza sunabilme hedefiyle 20 Mart tarihi itibariyle süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladığımı duyurmak istiyorum. İnanıyorum ki tecridi birlikte parçalayacağız ve sınırları anlamsızlaştırma eylemimize devam edeceğiz.

Hiyem Yolcu

Kaynak: Özgür Gelecek