Home , Avrupa , Hagen’de Kobane’ye destek ve Direnişi Sahiplenme eylemlilikleri Aralıksız olarak Devam ediyor!

Hagen’de Kobane’ye destek ve Direnişi Sahiplenme eylemlilikleri Aralıksız olarak Devam ediyor!

Ohne Titel 2HAGEN-08-10-2014- Haftalarca IŞİD çetelerinin Kobane’ye saldırıları ve son günlerde bu saldırılarını artırmasını Türkiye ve Avrupa’nın birçok yerinde süresiz olarak protesto ve sokak eylemlilikleri ile devam etmektedir.

 

Kurumlarımızın yapmış olduğu çağrılara yanıt vererek, geçtiğimiz hafta (Perşembe günü) yurtsever ve demokratik kurumlarla bir araya gelindi. Kobane’deki IŞİD vahşetini kınamak, Kobane’deki başta Kürt halkının direnişini sahiplenmek ve yine Emperyalist Devletlerin sessizliğine dikkat çekmek amacıyla bir yürüyüş örgütlendi.

Şehir merkezinde başlayan yürüyüşe, ATİK ve Partizan taraftarları flamaları ile katılarak yürüyüşe binin üzerinde kitle katılım sağlandı. Yürüyüş boyunca ATİK’in çıkartmış olduğu Almanca ve Türkçe bildiriler yogun bir şekilde dağıtılarak kitlelere ulaştırıldı. Yine yürüyüş boyunca aralıksız olarak atılan sloganlarla, IŞİD vahşeti kınanarak, emperyalist devletlerin ve yerli uşaklarının sessizliği ve politikalari teşhir edildi. Şehir merkezinde bulunan meydana gelinerek burada bir basın açıklaması (Hagen Demokratik Güç Birliği) ve oturma eylemi gerçekleştirildi. Kitle yine yapılan konuşmaların ardından yürüyüşe devam etti.

Yürüyüş esnasında ses cihazının bulunduğu araçtan ATİK’in almanca çıkartmış olduğu bildiri okundu. 

Yine son birkaç gündür IŞİD canilerinin Kobane’ye saldırılarını arttırması sonucu Türkiye ve Avrupa sokakları Alev topuna dönüşmüştür. Başta Kürt halkı olmak üzere, ilerici, devrimci ve demokrat kitleler serhıldan’lara katılarak sokaklara ve eylemlere geçiyor.

Eylemelrin bir durağı da Hagen’de Pazartesi gününden beri devam etmektedir. Pazartesi ve Salı günü (dün) akşam saatlerinde örgütlenen yürüyüslere ATİK ve Partizan taraftarları flamaları ile katılarak direnişleri sahipleniyor ve Kobane’ye sahip çıkıyor.

Yaklaşık binin üzerinde katılım sağlanan yürüyüşlerde ATİK ve Partizan taraftarları, Cumatesi Düsseldorf’ta yapılacak olan merkezi yürüyüşe katılım çağrıları yapıyor. Ayrıca ana caddeyi trafiğe kapatan kitle burada kısa bir oturma eylemi gerçekleştirdi ve ardından hagen tren garına geçerek bugünki (Salı) eylemi sonlandırdı.

Ohne Titel 2Ohne TitelOhne Titel 6