Home , Haberler , Terme’de Kürt kadınlarına saldırı tesadüf değildir

Terme’de Kürt kadınlarına saldırı tesadüf değildir

Türkiye|07.09.2017|Tevgera Jinên Azad (TJA), Samsun’un Terme ilçesinde Kürt tarım işçilerine yönelik silahlı saldırı sonucu Perihan Akın’ın hayatını kaybetmesi ve Nurcan P.’nin yaralanmasına ilişkin açıklama yaptı.

Saldırı tesadüf değildir!

Milliyetçilik ve Kürt düşmanlığının mevsimlik tarım işçilerine dönük saldırı ve linç olayları biçiminde yaşandığı Karadeniz’de gerçekleşen bu olayın, sıradan ve tesadüf ele almanın mümkün olmadığını kaydeden TJA, „Kürt halkına uygulanan katliam politikasının yerel militarist güçlerce uygulanma biçimi linç, silahlı saldırı ve güvencesiz çalışma-taşıma koşulları olmaktadır. Gece saatlerinde çadırında bulunan Kürt kadınlarının katledilmesi planlı bir saldırı olduğunu göstermektedir“ diye belirtti.

Silahlı saldırı gerçekleştirenlerin ‚Domuz avına gittik yanlışlık oldu‘ biçiminde verdikleri ifadenin bile Kürt halkı ve kadınlarla alay etmek anlamına geldiği vurgulanan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: „Sormak lazım ‚Siz hiç evinizde uyurken domuz avcıları tarafından yanlışlıkla öldürüldünüz mü?‘ Hakkâri, Lice’de İHA’lar ile sivil katliamları yoğunlaştıran devletin izdüşümü Kürt tarım işçilerinin çadırında katledilmesi olmaktadır.“

 „Kadın örgütlerini duyarlılığa çağırıyoruz“

Artık tahammüllerinin kalmadığını vurgulayan TJA, „Kürt halkının ve Kürt kadınlarının katliamlar ile ölümünün sıradanlaştırılması, hayatlarının değersizleştirilmesi bir politik amaç halinde uygulanmaktadır. Tüm kadın örgüt ve çevrelerini bu uygulamalar karşısında duyarlılığa davet ediyor ve olayın takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz. Halkımızı ve Kürt kadınlarını bu saldırılara karşı güvenliğini alma ve mücadeleyi yükseltme çağrısında bulunuyoruz“ diye belirtti. (etha)