Home , Haberler , Temimi : “İşgalci mahkemeden adalet umamayız.”

Temimi : “İşgalci mahkemeden adalet umamayız.”

İşgalci İsrail Devleti tarafından 19 Aralık’ta Ramallah’ta ailesiyle yaşadığı eve baskın düzenlenerek gözaltına alınan 16 yasındaki “Filistinli cesur kız” olarak bilinen Ahed et-Temimi’nin tutukluluk süresi 4. kez uzatıldı.

İsrail askerine yumruk atan Filistinli küçük kız olarak tanıdığımız Ahed et-Temimi büyüdü ve hala işgalci israil devletinin hedefinde. Küçük taş generaller ülkesi Filistinde, 19 Aralık 2017 tarihinde ev baskını ile gözaltına alındı. Gözaltına alındığının ertesi günü annesini de gözaltına alan israil devleti küçücük cüssesiyle karşısındaki İsrail askerlerinin üzerine yürüyen onlara kimi zaman tekme kimi zaman yumruk atan o Filistinli kız Ahed et-Temim`in gözaltı süresini 4. kez uzattı.

Ofer Askeri Mahkemesi 15 Ocak günü görülen duruşmasında, “sorguya devam edilmesi için” Ahed’in tutukluluk süresinin 4. kez uzatılmasına ve 48 saat daha tutuklu bulunmasına karar verdi.

Ahed mahkeme salonuna elleri ve ayakları bağlı şekilde getirildi, duruşmaya diplomatlar, insan hakları aktivistleri ve yakınları da katıldı. Ahed et-Temimi`mi yıllar önce israil siyonizmine karşı direnişte, gözaltına alınan abisini kurtarmak için atmıştı ilk yumduğu İsrail askerlerine. Cesur tavrı nedeniyle İstanbul’da „Hanzala Cesaret Ödülünü“ne layık görülmüştü. O küçük kız büyüdü ve 16 yasında genç ve güzel bir kız oldu.

Temimi, “Gelecek duruşmada kızımın tutukluluk süresinin 100 gün uzatılmasını bekliyorum. İşgalci mahkemeden adalet umamayız.” dedi.