Home , Haberler , İskoçya Hükümetinden Aşı Pasaportu Uygulaması

İskoçya Hükümetinden Aşı Pasaportu Uygulaması

‚HABER MERKEZİ|18.10.2021| İskoç hükümetinin aşı pasaportu programı pazartesi sabahından itibaren yasal bir zorunluluk haline geldi.

Bazı futbol maçları, gece kulüpleri ve büyük etkinlikler, yalnızca iki doz Covid aşısı olduğunu gösterebilen kişilerin girişine izin verebilecek.

1 Ekim tarihinde yasalaştırılan aşı pasaportu zorunluluğu, İşletmelere, mekanların prosedürlerini test etmeleri için zaman tanımak için verilen 17 günlük sürenin ardından devreye girdi. İskoçya’da iki doz aşı olmuş kişiler, QR kodlu bir sertifikanın basılı kopyasını indirebilir veya alabilir.

18 yaşın üzerindeki herkes, belirli mekanlara ve etkinliklere girmelerine izin verilmeden önce- eğer istenirse- aşının her iki dozunu da aldıklarını göstermelidir.

Bunlar şunları içerir:

Gece kulüpleri ve „benzer mekanlar“

Yetişkin eğlence mekanları

Bazıları oturmuş olsa bile 500’den fazla kişinin katıldığı koltuksuz kapalı mekân etkinlikleri

4.000’den fazla kişiyle oturulmamış açık hava etkinlikleri

10.000’den fazla kişinin katıldığı herhangi bir etkinlik

Plan, tıbbi gerekçelerle belirli muafiyetlerle, müşterilerin durumunu kontrol etmek için mekanların „makul bir sistem“ kurmasını gerektiriyor.

Birinci Bakan Nicola Sturgeon, konaklama sektörünün bir bütün olarak plana dahil edilmeyeceğini, ancak bu kararın inceleme altında tutulacağını söyledi.