Anasayfa , Dünya , Tayvan: Göçmen ve Tayvanlı İşçiler Eşit Haklar İçin Yürüdü

Tayvan: Göçmen ve Tayvanlı İşçiler Eşit Haklar İçin Yürüdü

Tayvan |19.01.2018| Yoğun yağmur, rüzgar ve soğuğa rağmen yüzlerce göçmen işçi ve destekçileri Çalışma Bakanlığı’ndan Başkanlık Sarayı’na yürüdüler. Basın “Tayvan’da tarihinin en büyük girişi yasak bölge uygulamasının” olduğunu yazdı.

Tayvan Uluslararası İşçiler Birliği tarafından örgütlenen yürüyüşte mevcut hakları daha da geriye götüren çalışma yasası tasarısının geri çekilmesi talebi dile getirildi. Endonezya, Filipinler, Hong Kong ve Koreli işçilerin katıldığı yürüyüş çok dilli olarak gerçekleştirildi.

Ev işçilerinin çalışma yasası kapsamına alınması ve yasal işçi haklarına sahip olması gerektiği ifade edildi. Ev işçileri kendi iradeleri dışında başka evlere çalışmaya gönderilebiliyorlar.

Daha önce “Yurttaş Olmayanların Tanınması” için yapılan yürüyüşten sonra gerçekleştirilen bu yürüyüş göçmen işçiler ve Tayvanlı işçiler arasında eşitlik talebinin giderek büyüdüğünü göstermektedir.  

Yürüyüşte Çinli ve diğer uluslararası öğrencilerin ulusal sağlık sigortası kapsamına alınması talebi de yükseltildi. Çin ile Tayvan arasında yaşanan sorunlardan dolayı Çinli öğrencilere bu hak verilmiyor.

Polis Yeni Güç Partisi üyelerinin Başkanlık Sarayı önünde gerçekleştirilen işgal ve açlık grevi eylemine katılacaklarını düşünerek bu kadar yoğun güvenlik önlemi aldı.

ayvanlı ve göçmen işçiler arasında gelişen birlikte mücadelede, eşit haklara sahip olmak için alınacak çok daha fazla yol var. Hükümet göçmen işçilerin taleplerini görmezlikten gelmeyi sürdürüyor.

newbloommag.net sitesinden derleyen isyandan.org haber portalından alınmıştır.