Anasayfa , Avrupa , Almanya’da yüzbinler Ceta ve TTIP’e karşı sokağa çıktı

Almanya’da yüzbinler Ceta ve TTIP’e karşı sokağa çıktı

 

1

Emperyalist-kapitalist dünya sistemin  işçi – emekçilere  ve  tüm halklara, çevreye, doğaya yeni saldırı ve köleleştirme saldırısının ifadesi olan TTIB ve CETA yasalarına karşı, Almanya’da aynı gün Frankfurt, Berlin, Köln, Hamburg, Leipzig, München ve Stuttgart şehirlerinde de yapılan protesto eylemlerine Almanya genelinde toplam yaklaşık  320.000 eylemcinin katıldığı belirtildi.

Almanya’nın 7 büyük şehrinde sabah saatlerinden itibaren gösterilerin başlayacağı meydanlara, otobüsler, trenler ve özel araçlarla ulaşan göstericiler ellerinde TTIP ve CETA’ya karşı pankart, balon ve dövizler taşıdılar. Buluşma alanlarından sonra kent içinde yürüyüşler yapıldı. 

Çalışma ve yaşam koşullarını kötüleştirecek TTIP ve CETA gündeme geldiğinden bu yana pek çok ülkede, sendikaların, işçi ve emekçilerin yoğun tepkisine neden oldu. TTIP ve CETA’ya karşı bugüne kadar 3,5 milyon imza toplandı

Transatlantik Serbest Yatırım ve Ticaret Anlaşması (TTIP) ile AB – Kanada Serbest Ticaret Anlaşması’na (CETA) karşı Almanya’da toplumun farklı kesimleri arasında başlayan tepkiler Berlin, Hamburg, Köln, Frankfurt, Stuttgart, Münih ve Leipzig’de saat 12.00’de başlayan gösterilerle sokaklara taştı. Organizatörlerin verdiği bilgilere göre, Berlin’de 70 bin, Hamburg’da 65 bin, Köln’de 55 bin civarında kişi gösterilerde anlaşmaları protesto etti. Bunun yanı sıra Frankfurt’taki gösterilere 50 bin, Stuttgart’ta 40 bin, Münih’te 25 bin ve Leipzig’de 15 bin civarında kişi katıldı.

Yürüyüşlere Türkiye kökenli göçmen devrimci demokratik  kurumlardan, ATİF, YDG, ADHF, AGİF, DiDF, BİR-KAR, SYKP,  SYM, Yeni Kadın, Joung Struggle  geniş katılım gösterdi.