Home , Avrupa , TAKSİM DİRENİŞİ iLE DAYANIŞMAYI YÜKSELTELİM!

TAKSİM DİRENİŞİ iLE DAYANIŞMAYI YÜKSELTELİM!

atik_logokucukATiK |11-06-2013 |Faşist Türk devletinin AKP hükümetinin kolluk güçleri haftalardır devam eden Taksim direnişine bugün erken saatlerde gaz bombaları ile yeni bir saldırı gerçekleştirdi. Sabah erken saatlerde gerçekleştirilen saldırı sonucunda kitle Taksim Gezi Parkına çekilerek direnişe devam ederken, polisin saldırısı sonucunda çok sayıda kişi yaralanarak hastanelere kaldırılmıştır. Birçok kişide yaka paça polis merkezine götürülerek gözaltına alınmıştır.

 

Sabahın erken saatlerde başlayan polis saldırısına, burada bulunan kitle kolluk güçlerine karşı barikatlar kurarak direnişe geçmiştir.  Sadece“ Taksim Meydanı’nı ile AKM’ye asılı olan pankart ve bayrakları kaldıracağını anons eden polis direniş alanına da gaz bombaları atarak saldırmıştır. Günlerdir devam eden direnişin Türkiye sınırlarını aşarak Dünya’ya yayılmasına tahammül edemeyen AKP hükümeti hıncını kan dökerek almaya çalışıyor.

Bugün Taksim gezi Parkında devam eden mücadele sadece ağaçların kesilmesini engelleme mücadelesi değildir. Bu mücadele gasp edilen hak ve özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılması, polisin estirdiği devlet terörünün son bulması birlikte doğayı, çevreyi, kültürel varlıkları, insan hayatını hiçleştiren emperyalizme ve onların uşaklarına karşı birçok farklı kesimin bir arada verdikleri bir mücadeledir.

İki hafta önce başlayan bu direniş ağır bedeller ödenerek dalga dalga ülke geneline yayılması tüm ezilen mazlum halklarda heyecan ve coşku uyandırmıştır. Faşist sisteme karşı duyulan öfkenin bir patlaması olarak yaygınlaşan bu direniş, biz Avrupa’daki Türkiyeli göçmenleri gururlandırarak heyecanlandırmıştır. Taksim’deki direnişte aldığımız bu güç ve inançla bu mücadelenin Avrupa’da sesi ve kulağı olmaya devam edeceğiz.

Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu olarak, Faşist AKP hükümetin yaptığı bu saldırıyı kınıyor, Avrupa’da yaşayan tüm halkımızı ilercileri, demokratları bu direnişe destek olmaya, tepki vermeye çağırıyoruz.

Taksim’e Yönelik Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz!

Taksim Dayanışma Platformunun İleri Sürdüğü Demokratik Taleplerin Derhal kabul Edilmesini İstiyoruz!

Yaşasın Taksim Direnişi!

Her Yer Taksim Her yer Direniş!

Taksim’e Yönelik Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz!-atik-bildirisi-

ATIK- Taksim-DEUTSCH-