Anasayfa , Avrupa , Tahir Elçi’nin katledilmesi Hamburg’ta protesto edildi

Tahir Elçi’nin katledilmesi Hamburg’ta protesto edildi

20151128_161219Hamburg’ta Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin katledilmesi protesto edildi.

Hamburg’ta önceden PKK yasağının ve 129 a/b yasalarınında kaldırılması için planlanan yürüyüş Tahir Elçi’nin katledilmesi ile birlikte Elçi’nin öldürülmesine ilişkin protesto eylemine dönüştü. 28 Kasım günü saat 14.00’te Sternschanze’de toplanan kitle öncelikle Hamburg Hapishanesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Eylemde ATİK ve Nav-Dem üye ve yöneticileri ile TKP/MLve PKK’li  tutsakların serbest bırakılması için talepler dile getirildi.

Ayrıca 129 a/b Yasalarının insan hak ve hürriyetlerine karşı emperyalist devletlerce uygulandığı ve kendi burjuva hukukunca bile  insan haklarına aykırılığı vurgulanan eylemde, DAİŞ’e karşı mücadele yürütenlerin tutuklanmasına tepki gösterildi. Eylemde Demokratik Güçbirliği adına yapılan konuşmada Tahir Elçi’nin faşist TC’nin son katliamının adı olduğu belirtildi. Açıklamada, Tahir Elçi’nin bir TV kanalında “PKK terör örgütü değildir, PKK silahlı siyasi bir örgüttür” sözlerinin hemen ardından hedef alındığına; önce gözaltı ve tutuklama ile yıldırılmak istendiğine; hemen ardından ise katledildiğine dikkat çekildi. Almanya- TC işbirliği ile Almanya’da demokratik mücadele yürüten kurumların üye ve aktivistlerinin tutuklanmalarının kınandığı konuşmada TC’nin gazetecilere yönelik saldırılarına da değinildi.

Partizan, ATİK, Nav-Dem taraftarlarının yanı sıra Almanya, Türkiye ve Kürdistan’lı devrimci, demokrat, yurtsever kurum ve bireylerin katılımının olduğu eylem sloganlarla devam etti.

Hamburg Dammtor Hapishanesi’nde kısa mitingin ardından TC Konsolosluğu’nun bulunduğu alana doğru devam eden yürüyüş, Tahir Elçi ve devrim şehitleri için yapılan saygı duruşunun ardından yapılan konuşmalarla sona erdi.