Anasayfa , Avrupa , SURUÇ KATLİAMI ATİNA’DA PROTESTO EDİLDİ!

SURUÇ KATLİAMI ATİNA’DA PROTESTO EDİLDİ!

Ohne Titel 320 Temmuz’da Suruç’ta TC’nin yönlendirmesi ve desteğiyle IŞİD’in SGDF üyelerinin basın açıklamasına yönelik saldırıyı protesto etmek için Yunanistan’da ki Türkiyeli ve Kürdistanlı devrimci örgütlerin çağrısıyla 21 Temmuz’da bir eylem gerçekleştirildi. Yapılan çağrıya Yunanistanlı devrimci ve komünist örgütlerde destek verdi. Sytagma Meydanında saat 18.00 de başlayan eyleme Türkiyeli ve Kürdistanlı göçmenlerin yanı sıra Yunanlı devrimci ve komünistlerde destek verdi. Eylem başlamadan önce konuyla ilgili çıkarılan ortak bildiri alanda dağıtıldı.

Toplanma alanında şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ile eylem başladı. Sonrasında Türkiyeli ve Yunanlı devrimci örgütlerin konuyla ilgili açıklamaları ve konuşmaları gerçekleşti. Türkiye Gerçeği-SGD, KKE/ML(YKP/ML), KOE, DİP adına Yunanistan’da bulunan Sungur Savran ve MLKP açıklamalar ve konuşmalar gerçekleştirdi. Eyleme SYRİZA milletvekilleride katılarak destek verdi. Yapılan konuşmalardan sonra Türkiye büyükelçiliğine yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş boyunca katliamı lanetleyen, Türk devletinin payı ve rolünü ifade eden sloganlar atıldı. Eylem elçilik önünde yapılan açıklamayla sonlandırıldı.

Suruç katliamına yönelik Yunanistan kamuoyunda oldukça geniş bir duyarlılık oluştu. Basın ve kamuoyu gerçekleşen katliamın nedenlerine ve arka planına dair ilgi göstermekte ve gündeme oturmaktadır. İlgili demokratik ilerici kesimde ise özellikle enternasyonal dayanışma ruhuna karşı oluşan bir saldırı algısı olmasından kaynaklı yoğun bir tepki ve öfke söz konusudur. Yunanistandaki farklı ve karmaşık toplumsal sorunlara, mevsimsel etkilere rağmen eyleme ve gündeme dair ilgi ve yoğunlaşmanın olumlu olduğu görülmektedir. Bu duyarlılığın iler ki zamanlarda daha güçlü bir dayanışma eksenine oturması söz konusudur.

Suruç’ta toprağa düşen devrimciler şimdiden enternasyonal dayanışma ruhunun gelişip güçlenmesinde tarihsel bir rolü oynamıştır. Onların anıları mücadele ve kavgamızda sürecek, üstlendikleri sorumluluğu milyonların omuzlamasıyla devam edecektir.

Ohne Titel 3Ohne Titel 6

 

ATİK Yunanistan Komitesi