Anasayfa , ATİK , SURİYE’DE TC DESTEKLİ ÇETELERİN ALEVİLERE YÖNELİK KATLİAMINI KINIYORUZ!

SURİYE’DE TC DESTEKLİ ÇETELERİN ALEVİLERE YÖNELİK KATLİAMINI KINIYORUZ!

atik-logo arkasi beyazATİK | 14-02-2014 | Suriye’de TC destekli çeteler tarafından Alevilere dönük katliamı hız kesmeden devam ediyor. Gerek Esad tarafından sivil halka yönelik yapılan saldırılarda gerekse emperyalistler ve uşaklarının desteklediği çetelerin yaptığı saldırılarda günlük olarak yüzlerce masum insan katledilmektedir. İç savaşın en üst noktaya sıçradığı Suriye’de El-Kaide bağlantılı El Nusra ve farklı gerici örgütlerin insanlık dışı uygulamaları ayyuka çıkmış durumda.

9 Şubat Pazar günü sabah saatlerinde Suriye’nin Hama kentine bağlı Alevilerin yaşadığı Maan köyüne saldırı gerçekleştiren çeteler 41 kişiyi katlederek onlarca insanı da yaralamıştır. Saldırı 9 Şubat sabah beş sularında, ilk önce köye havan topları ve roketlerin atılması ile birlikte saldırıya geçen çeteler, devamında kalabalık bir grup ile tanklar ve ağır silahlar kullanarak köye girerek bu katliam gerçekleştirmişlerdir. Saldırıda engeli insanları dahi hiç acımadan katleden çeteler, aynı aileden sekiz insanı da bu saldırıda acımasız bir şekilde öldürmüşlerdir. Video paylaşım sitelerinde yer alan ve “Maan Köyü’nü Alevilerden temizledik, pisliklerden arındırdık” şeklindeki sözler ve görüntüler insanlık adına ibret verici bir durumdur.
Suriye’de ki en ufak olay için yaygarayı kopararak bu ülkeye girmek için her türlü yolu deneyen faşist Türk devleti, Maan köyünde yaşanan bu katliamın duyulmaması için kontrolü altındaki medyaya sansür uygulatmıştır. Anadolu Ajansı ve iktidar yanlısı gazete ve televizyonlar bu katliamı hiç gündemine taşımayarak kör ve sağırları oynamışlardır. Efendisinin iznini alamadığı için giremediği Suriye’de çetelere desteğini artıran AKP hükümeti, bu bölgedeki Kürt ve Alevilere yönelik her türlü katliamda parmağı vardır. Daha öncede Lazkiye’nin kuzeyindeki Alevi köylere saldırı gerçekleştiren bu çetelere Tırlar dolusu ağır silahlar ile patlayıcılar göndermeye devam eden Türk devletinin bu konudaki sicili oldukça bozuktur.
Suriye’yi savaş alanına döndüren patlama ve katliamlarda masum insanların öldürülmesinde, halkın kaos ve paniğe sürüklenmesinde, bölgeyi yeniden dizayn etmek isteyen emperyalistlerin payı olduğu kadar; faşist Türk devletinin AKP hükümetinin de payı vardır. ’’İnsan hakları savunucusu ve barış havarisi’’ kesilen Erdoğan’ın başında olduğu AKP hükümeti; Suriye özgülünde uyguladığı provokatör ve saldırgan politikalar neticesinde bugüne kadar binlerce insan katledilmiş, yüzlercesi yaralanmış, yüz binlerce insan evini yurdunu terk etmiş durumdadır.
Bugüne kadar besledikleri muhalifler vasıtası ve uyguladıkları yöntemlerle Esad’ı deviremeyen  ABD işin içinde çıkamayınca Rusya ile birlikte insanlık dışı uygulamaları sözde durdurmak için ’’Cenevre barış’’ görüşmelerine başvurmuştur. Sonucu şimdiden belli olan bu görüşmelerde Suriye halkının payına zülüm ve katliam düşecektir.  Çünkü kendi çıkarlarını esas alarak Suriye’ye askeri operasyon düzenlemek için kendilerine gerekçe üretme peşinde olan emperyalistler yaşanan bu durumun sorumlusudurlar.
Emperyalistlere uşaklıkta sınır tanımayan Türk devletinin AKP hükümeti, onların verdiği rolü yüksek perdede oynamak için üzerine düşeni en iyi şekilde yapma peşindedir. Başka bir taşeron ülkeye bu rolün verilmesini istemeyen faşist Türk devleti savaşın doğrudan bir cephesi durumundadır. Dolayısıyla Suriye’de masum insanlara yönelik gerçekleştirilen katliamların sorumlularında biridir. Alevilere yönelik yapılan bu katliamı kınıyor, Suriye’de bu katliamların durdurulması için tüm duyarlı kesimi tepki vermeye çağırıyoruz.
Suriye’de ki Her Türlü Katliama ve İnsanlık Dışı Uygulamalara Son!
Emperyalistler ve Uşakları Suriye’den Defolun!
AVRUPA TÜRKİYELİ İŞÇİLER KONFEDERASYONU
14 Şubat 2014