Anasayfa , Haberler , Suriye´nin Tutukladığı Türk Subaylarının İsimleri…

Suriye´nin Tutukladığı Türk Subaylarının İsimleri…

suriyeTÜRKiYE | 04-01-2013 |Suriye’ye yönelik devam ettirilen ilan edilmemiş savaşta Türk ordusunun da sürekli kullanıldığı ve Suriye’ye yönelik savaş kışkırtıcısı rolü sürdürdüğünün her gün yeni delilleri ortaya çıkmakta. Suriye ordusunun tutukladığı Türk saybayları Suriye içinde devam eden iç savaşta bir tarafın emrinde hareket ederken yakalandı. Genel Kurmay Başkanlığı’nın yalanlamalarına rağmen Suriye kaynakları yakalanan Türk subayları olduğunu sürekli belirtiyor ve onların ad ve rütbelerini de söylüyor.

Taha Haber isimli internet sitesi Genç Bakış kaynağına dayandırdığı haberinde Suriye’de gözaltında olduğu iddia edilen pilotların isimlerini yayınladı. İddiaların doğruluğu henüz kanıtlanmazken, Genelkurmay’ın açıklama yapması bekleniyor.

İddiaya göre Suriye ordusu tarafından Koerc hava üssü etrafındaki çatışmalarda esir edilen Türk subayların isimleri ve rütbeleri ortaya çıktı. Genelkurmay ise yaptığı açıklama ile iddiaları yalanlamıştı.

Genç Bakış kaynağına göre Koerc hava üssü civarına mevzilenen ve üssü ele geçirmeye yönelik saldırı hazırlığında olan bir grup muhalif Suriye muhaberatı tarafından takibe alındı. Kaynağa göre hava üssüne saldırı hazırlığında olan grubun takibi Türk sınırından itibaren yapıldı. Grubun içinde Türkiye ordusuna bağlı muharip subayların olduğu bilgisi önceden muhaberat tarafından biliniyordu.

Koerc hava üssünün güney ve doğu bölgesinde bulunan stratejik alanlara kadar ilerlemeleri engellenmeyen grup helikopterler tarafından bir bölgede sıkıştırıldı ve operasyon yapıldı. Kaynağa göre çatışmalar 2 gün sürdü.

Bu arada çatışmada ölenler arasında Libya ve Türkiye pasaportu taşıyan gönüllü savaşçılar da tespit edildi. En önemli operasyon ise üssün doğusunda gizlenen ve geri çekilme esnasında sıkıştırılan Türk subayların esir edilmesi oldu. Subaylar hiç bir mukavemet ve direniş gösteremeden ele geçirildiler. Ele geçirilen subay sayısının 6 olduğunu ve bunlardan bir tanesinin ağır yaralı olduğunu bildirdi.

Kaynağın ifadesine göre yakalanan subayların isim rütbe ve görev yerleri şöyle;

İskender DURMAZ (Üsteğmen) Malatya Erhaç Üssünde görevli

Mustafa SEVİMLİ (Üsteğmen) Malatya Erhaç Üssünde görevli

İlhan TOLUNAY (Yüzbaşı) Malatya Erhaç Üssünde görevli

Durmuş KEVİR (Yüzbaşı) 1. Ana Jet Üssü Komutanlığı Eskişehir

Murat DOĞAN (Yüzbaşı) 1. Ana Jet Üssü Kom. Eskişehir

Yılmaz İ. TURAN (Yüzbaşı) 1. Ana Jet Üssü Kom. Eskişehir (yaralı durumda)

Genç Bakış kaynağı esir askerlerden Yılmaz TURAN’ın an itibari ile yaralı olduğu ve tedavi edildiği , diğer esirlerin ise sorgulandığını bildirdi. İlk sorgulamalardan çıkan sonuca göre yakalanan subayların hem pilot hem de Hava Kuvvetleri İstihbarat birimine bağlı oldukları ve ”Gayri Nizami Harp” konusunda özel eğitim aldıkları bildirildi. Subayların , muhaliflerin hava üslerini ele geçirme haberlerinden sonra Türkiye tarafından bölgeye gönderildiğini ve MİG uçaklarının uçurulması konusunda Suriyeli bazı kişileri eğitme amacını güttükleri bildirildi. Yurt Gazetesi’nde yer alan habere göre, sorgularında bizzat subayların uçak kullanma iddialarını reddettikleri ifade edildi. (cagdasses.com)