Home , Avrupa , Stuttgart’ta Umuda Haykırış ile Birlikte „Politik Tutsaklarla Dayanışma“ Etkinliği

Stuttgart’ta Umuda Haykırış ile Birlikte „Politik Tutsaklarla Dayanışma“ Etkinliği

STUTTGART| 18.12.2023| Stuttgart Tohum Kültür Derneği tarafından her sene sonunda geleneksel olarak gerçekleştirilen kahvaltı etkinliği bu sene Umuda Haykırış katılımıyla „Politik Tutsaklarla Dayanışma“ şiarı ile düzenlendi. Yüze yakın kişinin katıldığı kahvaltı dernek yönetimi adına yapılan konuşma ile başladı. Yapılan konuşmada Dünya üzerinde savaşların ciddi bir noktaya geldiği ve buna paralel olarak egemenlerin saldırısının artığı bir dönemin içeresinde olunduğunun altı çizildi.

Konuşmada İsrail devletinin Filistin’e yönelik saldırılarında değenilerken, bu saldırılarda gün geçtikçe öldürülen Filistinlilerin sayısının arttığı ve buna karşı dünyanın birçok yerinde sokaklara çıkan insanlara yönelik baskılara dikkat çekildi. Saldırılara ve baskılara karşı Filistinliler ile dayanışmanın önemine vurgu yapılırken Almanya’nın İsrail devletine olan desteği teşhir edildi.

Konuşmanın sonunda ise dernek faaliyetlerine değinilirken tüm üye ve dostların demokratik mücadelenin önemli bir mevziisi olan Tohum Kültür Derneği’ni sahiplenme çağrısı yapıldı.

Konuşma sonrası etkinliğe katılan MLPD adına bir konuşma gerçekleştirildi. Daha sonra dernek adına politik tutsakların durumuna dair bir açıklama okundu. Yapılan açıklamada dünyadaki politik süreç ile birlikte devrimci, demokrat kesimlere yönelik her alanda saldırıların arttığı ve en ciddi saldırıların politik tutsaklara yapıldığı belirtildi. Açıklamanın sonunda politik tutsakların işkence ve tüm baskılara karşı direnişini sahiplenme ve dayanışma içinde olma çağrısı yapıldı.

Açıklama sonrası mücadele dolu parçaları ile Umuda Haykırış sahne aldı. Direniş türküleri ve halaylar ile kitleyi coşturan Umuda Haykırış’tan sonra ise program bitirildi.