Anasayfa , Avrupa , Stuttgart’ta Turgut Kaya’ya Özgürlük Eylemi Düzenlenecek

Stuttgart’ta Turgut Kaya’ya Özgürlük Eylemi Düzenlenecek

STUTTGART | 03.06.2018| Stuttgart ATİF, YDG ve Yeni Kadın tarafından Yunanistan’da tutuklu bulunan devrimci Turgut Kaya’nın Türkiye’ye iadesini durdurma amaçlı miting düzenlenecek. Yarın Stuttgart Schlossplatz’da saat 17’de başlayacak mitingin çağrısı şu şekilde:

TURGUT KAYA’NIN İADESİNİ DURDURALIM!

Nisan 2018 tarihinden bu yana Yunanistan’da tutuklu bulunan Turgut Kaya’nın tutuklanması için hiçbir neden yoktur. Türk devleti tarafından başına para ödülü konan, kırmızı bültenle aranan Turgut Kaya’nın Türk devletine geri verilmesi için yapılan ilk duruşmada bırakılmaması ve Türkiye’ye iade kararı Yunanistan devletinin altına imza attığı uluslararası sözleşmelere de aykırıdır. Zira, Türk devletine iade edildiği durumda, Turgut Kaya’nın başına geleceği kesin olan işkencelerden, haksız tutuklamadan Yunanistan devleti de sorumlu olacaktır!

Türk devletinin sınır ihlali yaptıkları gerekçesiyle tutukladığı iki Yunan askerine karşılık sürekli olarak dile getirdiği takasın devrimcilere karşı kullanılması tehlikesinin olduğu ve Turgut Kaya’nın da böyle bir tehlikeyle karşı karşıya olduğu gözden uzak tutulmamalıdır.

Tüm devrimci ve ilerici insanlarımızı Turgut Kaya’nın serbest bırakılması için harekete geçmeye ve Pazartesi günü Stuttgart Schlossplatz’da yapacağımız mitinge katılmaya çağırıyoruz.

Tarih: 4 Haziran Pazartesi
Saat: 17:00
Yer: Stuttgart Schlossplatz

STUTTGART ATİF, YDG & YENİ KADIN