Home , Avrupa , STUTTGART’TA SEÇİM İNİSİYATİFİ TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

STUTTGART’TA SEÇİM İNİSİYATİFİ TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

Stuttgart Tohum Kültür Derneğinde Enternasyonalist Liste / Seçim İnisiyatifi toplantılarının bir yenisi daha gerçekleşti. 10 Mart Cuma günü saat 17’de gündem maddelerinin sunulup onaylanması ile toplantı başladı.

Birinci gündem maddesinde Stuttgart alanında hava kirliliği yönünde yapılan eylemler ve hava kirliliğine karşı mücadele yöntemleri konuşuldu. Bu konuda seçim inisiyatifi yönetimi tarafından bir sunum yapıldı. 30 Mart’ta alanda gerçekleşecek olan yürüyüş ve ardından mitinge katılım konusunda görüşler belirtildi. Hava kirliliğinin sebeplerine değinilirken suçlu olarak araç şoförlerinin değil, havaya kirli ve tehlikeli gazlar püskürten firmaların hedef tahtasına oturtulması ve filtrelerinin değiştirilmesi gerektiği belirtildi. Kapitalist sistemde her zaman maddi çıkarların ön planda olduğu ve doğa katliamlarının sebebi olarakta sisteme karşı mücadele gerekliliği vurgulandı.

Kiralik işçilikle mücadele gündeminde çalışma grubunun yürüttüğü çalışmalar aktarılırken bu konuda yapılması gerekilenler üzerinde duruldu. Afganistan gibi güvenli olmayan ülkelere mültecilerin geri gönderilmeleri konusunda sokak etkinliklerinde daha fazla duyarlılık talebinde bulunuldu.