Anasayfa , Avrupa , Stuttgart'ta S21 eylemleri devam ediyor

Stuttgart'ta S21 eylemleri devam ediyor

STUTTGART | 14 – 08 – 2010 | Stuttgart’ta milyarların akıtıldığı S21 projesine karşı eylemler güçlenerek sürüyor. Şehir merkezindeki parkın yok edilmesi, merkez garın yıkılması, su havzalarının kirletilmesini kapsayan “kentsel dönüşüm” projesi S21’e karşı Stuttgartlıların öfkesi büyüyor.

Stuttgartlı emekçiler şehirlerine sahip çıkmak için uzun süredir yürüttükleri mücadeleyi, her geçen gün katılımı genişleterek büyütüyorlar. Proje karşıtı oluşturulan platform çeşitli araçlarla ve eylemlerle S21 projesini protesto ediyorlar.

Son olarak 13 Ağustos Cuma günü yapılan eyleme 20 binin üzerinde kişi katıldı. Saat 19.30 Haupt Bahnhof’ta toplanan kitle insan zinciri oluşturarak yürüdü. Eylem, bugüne kadar gerçekleştirilenlerin en kitleseliydi. Kitle şehri tam bir kuşatma altına aldı. Şehrin ana caddesinden belediyeye yürüyen kitle Belediye Başkanı Wolfgang Schuster`in istifasını istedi. Eylem Saat 23:00 kadar devam etti.

Baden Württemberg eyaletinin diğer kentlerinden de eyleme destek sağlanırken projenin onayına destek veren düzen partileri eylemlerde projenin ertelenmesi yönlü konuşmalar yaparak ikiyüzlü bir tavır sergiledi.

Bununla beraber projenin ertelenmesi için üretimden gelen gücün kullanılabileceğine dair vurgular yapılması ve grev gidilebileceğinin ifade edilmesi eylemde dile getirilen bir diğer başlıktı. Stuttgart Tübingen Nekarbrüke merkezinde yapılan eylemde sendikalar ve ilerici devrimci güçler de yer alırken eylemlerden bir diğeri de 16 Ağustoz Pazartesi günü gerçekleşecek. (Kızıl Bayrak)