Home , Avrupa , Türkiye’de Genel Durum ve Seçimler Tartışıldı!

Türkiye’de Genel Durum ve Seçimler Tartışıldı!

Panel Resim 1BASEL|24-02-2014|Türkiye’de 17 Aralık yolsuzluk operasyonunun yarattığı sistem cephesindeki dalgalanmaların etkisi devam ederken yeni yasakları kapsayan yasa tasarıları bir bir mecliste onaylanırken,  ülke gündeminin politik atmosferide ısınmış oldu. 30 Mart’da yapılacak yerel seçimler bu atmosferin sıcaklığında yapılacak olması nedeniyle; ATİK‘in perspektifi doğrultusunda Avrupa’nın bir çok şehrinde paneller gerçekleştirildi.

Bu Paneller dizisinin biride 23 Şubat 2014 Pazar günü İsviçre’nin Basel şehrinde, İsviçre Federasyonu İTİF tarafından yüz kişin katıldığı bir kitle ile gerçekleştirldi.

BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Alevi Federasyonu  Temsilcisi Binali Sağlam ve Partizan Temsilcisinin katıldıgı Panel, demokrasi şehitleri için yapılan saygı duruşu ile başladı.

İlk konuşmayı Milletvekili Demir Çelik yaptı. Çelik konuşmasında „Sistem bu gün kendini yönetemez bir krizi yaşamaktadır. Bizler her türlü riskleri göze alarak çıktık bu yollara, dolayısyla riskleri olduğu kadar olanaklarında ortaya çıkabileceği bir süreçi yaşadığımızı ifade etmek gerekir.“ „2009 yılında daha iradi ve temel anlayış noktasında yerli yerine oturtuğumuz yerel yönetim çalışmalarımız halkla bütünleşmesi ve ete kemige bürünmesi nedeniyle sistemi çok ciddi rahatsız etmiştir.“ „Siyasi soykırıma maruz bırakılan Kürt siyasetcileri cezaevlerinde ciddi hastalıklarla ölümle karşı karşıyadır.“ „AKP nin isteyerek Halk önderi sayın Öcalan’la görüşmek istemediklerini biliyoruz. TC esasen sorunları erteleme, öteleme zamana yayarak tasfiyeye yöneldiğini bilmekteyiz. Ancak şunuda iyi biliyoruz ki bu halk ve tüm kurumları öyle rahat tasfiye edecekleri şeyler değildir.“ „ Yerel seçimlerde demokrasi güçlerin oluşturduğu HDK bileşenlerin iradesinin hissedilmesi ve yaşam hakkı bulması için, özgürlüklerden yana olan her bir birey çalışmalara katılması ve mücadelenin bir parçası olması son derece önemlidir.“

Akabinde Alevi Federasyonu adına Binali Sağlam konuşmasında, „Bu gün sistemi yürütenlerin zihniyeti yok sayma, imha ve asimilasyon yapmak olduğu asla unutmayalım.“ „Alevilerin hala bir çok gerçekliği görmediği bunla birlikte gerici, faşist CHP hastalığından kurulamadığı malesef bir gerçekliktir.“ „Aleviler insana değer veren partiler üstü, özgürlükten yana bir topluluk olduğu gerçekliği ile Faşist zihniyet geçmişte yaptığı katliamlarına bir yenisinide Suriye de Alevi canlarımızı katlettiler. Bu katliamın failleri bellidir. Katliamı lanetliytoruz.“ „Yerel seçimler de demokrasi güçlerini destekleyerek, sistem partilerine oy vermemeliyiz.“ dedi.

Son olarak Partizan temsilcisi konuşmasında, Dünyada ki gelişmelere parelel Türkiye’ki dizayn politikalarını aktartıktan sonra „ Gezi halk hareketinin sarsıntıları devam ederken 17 Aralık yolsuzluk operasyonunun yarattığı depremle seçim sürecine girilmiş oldu.“

Yerel seçimler sürecinde BDP ve HDP nin desteklenmesi gerekiği üzerine duran temsilci „Seçimlerde özellikle Demokartik Halk Devrim propogandası çercevesinde çalışmalara yön verilmeliyiz.“ „Konuşmasının sonunda Dersim seçimleri üzerine duran temsilci, „Devrimci ve Demokratik örgütler tarafından oluşturulan seçimlere yönelik eylem birliği içinde yer aldık ve çalışmalarımzda itifakın belirlediği adayları Partizan olarak destekleyeceğiz.“ diyerek sonlandırdı konuşmasını.

Panelistcilere yönelik gelen eleştri ve sorulara verilen cevaplardan sonra panel bitirildi.

Salon içinde İTİF ve YENİ KADIN tarafından, Esenyurt Greif İşçilerin Direnişini Selamlıyoruz! Sloganlı dövizler yazarak standt kuruldu. Stant da direnişdeki işçilere katkı sunmak için „Tatlı ve Boğca“ yapılarak satıldı. Standa elde edilen gelirin  direnişteki işçilere iletileceği belirtildi.

Panel resim 2Panel Resim 1Panel Resim 3