Home , Haberler , Erdoğan’ın hedef gösterdiği TTB Başkanı Fincancı: “Bizim gündemimizde değil, biz meslektaşlarımızı kaybediyoruz”

Erdoğan’ın hedef gösterdiği TTB Başkanı Fincancı: “Bizim gündemimizde değil, biz meslektaşlarımızı kaybediyoruz”

Haber Merkezi |14.10.2020| AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine ilişkin soru üzerine konuşan TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, gündemlerinin kaybettikleri meslektaşları olduğunu söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında hedef aldığı Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitiren Aydın Tabip Odası (ATO) Başkanı Esat Ülkü’nün cenaze törenine katıldı.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre törende açıklamalarda bulunan Fincancı, “Yitirilen her insan ile ülke kaybediyor. Her gün bir sağlık çalışanı yitiriyoruz bu salgından, neden? Çünkü hakikati bilme hakkımız elimizden alınıyor” dedi.

“Gerçek sayıları bilmiyoruz” diyen Fincancı, Yeterli test yapılmadığı için bulaştıran insanların aramızda gezmesini engelleyemiyoruz. Çok değerli bir ağabeyimizi kaybettik. Yalnızca bir hekim değil, sanatçı, yalnız bir hekim değil, baba-eş. Ne büyük özverileri ile kurulan hayatlar ve bugün biz bu acıyı yaşıyoruz. Onun ışığı yolumuzu aydınlatacak” ifadelerini kullandı.

“Gündemimiz kaybettiğimiz meslektaşlarımız”

Fincancı daha sonra Erdoğan’ın sözlerine ilişkin soru üzerine, “Bizim gündemimizde değil, biz meslektaşlarımızı kaybediyoruz. Bir haftadır 7 sağlık çalışanını kaybettik, gündemimiz bu” dedi.