Anasayfa , Avrupa , Stuttgart Yeni Kadın Komitesi Nisan Eğitimini Gerçekleştirdi

Stuttgart Yeni Kadın Komitesi Nisan Eğitimini Gerçekleştirdi

STUTTGART |22.04.2018| Stuttgart Yeni Kadın Komitesi tarafından Nisan ayı eğitimi gerçekleştirildi.

Her ay düzenli olarak yapılan eğitim çalışması, bu defa da kadınların interaktif tartışmasıyla bir çok noktada güzel sohbetlerle daha da zenginleştirildi.

Kadın çalışmalarının nasıl ele alınması gerektiği, kadınların politik çalışmalara neden ağırlık vermesi gerektiği, karma örgütlerde neden daha fazla kadın rengi ve sesine ihtiyaç duyulduğu, cins bilinci denildiğinde ne anlaşılması gerektiğine kadar bir çok ara başlıkta yürütülen tartışmalarda, kadının kadına güvenmesinin önemine değinildi. Kadının birlikte ve birbirine güvenerek ilerleyebileceği, dayanışma ve sahiplenme bilinciyle hareket etmesi faaliyetlerde ve kadının örgütlenmesinde önemli olduğunun altı bir kez daha çizildi. Geçmiş eğitimlerle kıyaslandığında son eğitimlerde katılımcıların aslında erkeklerin ‘apolitik’ belirlenmesinin tersine en azından derneklere gelip giden, değişik şekillerde emek veren kadınların, fırsat eşitliği verildiğinde çok farklı bir dille, yaklaşım ve ifadeyle klasik tanımlama ve belirlemelerin dışında nasıl objektif politik yaklaşım sergileyebildiklerine dikkat çekildi. Kadın kadına yapılan eğitimlerde ve edinilen bilgi ve tecrübeler ışığında bunun her platforma taşınarak kadının buralarda da kendisini ifade etmesi gerektiğine, bunu yaparken de cins bilincini de hiç bir şekilde arka plana itmeden gerçekleştirmenin ataerkiyle mücadeledeki önemine de vurgu yapıldı.

Alınan erken seçim kararını da tartışan kadınlar, umudun parlamentoda olmadığının altını çizerek, sürecin faşizmin topyekün saldırdığı bir süreç olduğunu, tespitlerimizi yaparken getiri ve götürülerini iyi değerlendirerek yapmanın, kitlenin moral ve motivasyonunun olumluya dönüştürülmesi ve faşizmin her türlü saldırganlığına OHAL de de, herhalde de karşı durulacağının mesajının da verilebilmesi adına, sistemi de teşhir ederek seçimlerde dost güçlerle ittifak ve güçbirliği temelinde hareket edilmesi gerektiği belirtildi. Eş başkanları, milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla birlikte bir çok politik aktivistinin tutuklanarak hapishaneye konulduğu HDP’nin bu seçimlerde yalnız bırakılmaması gerektiğine vurgu yapıldı.
Canlı tartışmaların, fikir paylaşımlarının yapıldığı, tecrübelerin aktarıldığı eğitim, bir dahaki buluşmanın tarihi ve konusu belirlenerek, Mayıs’ın sıcaklığıyla alanlarda buluşmak üzere eğitim sonlandırıldı.
Ayşe öğretmenin “Çocuklar ölmesin, susmayalım” dediği ve barıştan yana tavır belirlediği için altı aylık bebeğiyle cezaevine konulmasının protesto edileceği etkinlik kararının da alındığı eğitimde ayrıca, babası tarafından 6 yaşından itibaren cinsel istismara uğrayan ve şimdi 17 yaşında olan çocuğun Haziran ayında İsviçre’de görülecek mahkemesine katılma kararı da alındı.