Anasayfa , Avrupa , Stuttgart Seçim Platformu Basın Sözcüsü ile Röportaj

Stuttgart Seçim Platformu Basın Sözcüsü ile Röportaj

Stuttgart Seçim Platformu’nun Basın Sözcüsü ile yapılan Röportaj:

”Siz Stuttgart HDP seçim bürosunda çalışan bir emektarımızsınız. Bize bir çalışma gününüzün nasıl başladığını aktarırmısınız?

–   Aslında bir gün öncesinden hazırlıklarımız ile başlar günümüz. Zira daha önceden belirlenen müşahit listesinden birgün sonrasında görev yapacak müşahitler netleştiriliyor. Netleştirmek her çalışanımızın tek tek aranması anlamına gelmekte. Düzenli olarak 14 gün boyunca en az iki emektarımız sabah saat 7:30’dan sonra Konsoloslukta bize ayrılan HDP çalışma odasında olmakta. Müşahitler ve eşgüdümler için çay ve kahve hazırlanması ile günümüz başlıyor.

Ardından saat 9‘da göreve başlayacak çalışanlarımıza 15 dakika öncesinden görev ve sorumluluklar hakkında kısa on bilgi aktarılıyor.

Burada görev alacakların dikkat etmesi gereken unsurlar nelerdir? Bu konuda bize birkaç örnek verebilirmisiniz?

–   Oylama işlemleri başlamadan önce gelen oy pusulası ve zarflar kurulla birlikte sayılıp zarf ve pusulaların boş olduğuna dikkat etmeli. Müşahit sayım bitene kadar görev yerini terk etmemelidir. En yoğun karşılaştığımız sorunlardan birtanesi seçmenlerin cep telefonları ile kabin içerisinde kayıt yapmak istemeleridir. Bu kesinlikle yasaktır. Yapıldığı taktirde sandık başkanına söylenmeli ve tutanak tutturulmalı. Frankfurt orneğinde olduğu gibi çifte oy kullanılmasının önüne geçmeliyiz. Oy kullanan biri başka bir sandıkta sisteme yüklenene kadar kullanmamalı.

Kurulan sandıkların sayısı, görev alan kişilerin sayısı ve görevlilerinizin ihtiyaçlarının nasıl karşılandığı hakkında bilgi verirmisiniz?

–   Hafta içi hergün 9 sandık kurulmakta. Bu sandıklarda 9 asil, 14-15, hafta sonları ise 14 sandıkda 20‘nın üzerinde müşahit görev yapmaktadır. Bunun yanı sıra hergün 5 arkadaşımızda eşgüdüm olarak görev yapmaktadır. Burada görev alan tüm görevlilerimizin yemek ve içecek ihtiyaçlarını günlük olarak Platform içerisinde bulunan kurumlar üstlenirken bu konuda halkımızın emeği takdire şayandır.

Önümüzdeki 3 gün içerisinde oyunu vermeyen insanlarımıza bir çağrıda bulunmak istermisiniz?

–   Elbette, halkımıza bu yönde bir çağrımız olacaktır. Bugüne kadar gelip oyunu kullanmayanların bir an önce gelip oylarını kullanmalarını talep ediyoruz. Hiç kimsenin „Bir oydan bir şey çıkarmı? Gitmesemde olur“ demeye hakkı yoktur. Demokrasi güçleri açısından bu referandumun büyük bir önem ifade ettiğini düşünüyoruz.”