Home , Avrupa , Strasbourg`da Katliamlar Lanetlendi

Strasbourg`da Katliamlar Lanetlendi

UnknownSon dönemlerde emperyalistlerin her türlü desteğiyle iyice palazlanan ve canlı canlı katliam videoları ile dünya ezilen halklarına ortadoğu coğrafyasından vahşet görüntüleri yayınlatan IŞİD saldırılarına ve IŞİD saldırılarını bahane ederek Kürt halkının kanıyla yarattığı kazanımları oluşturduğu idari yönetimleri boğmak isteyen TC nin SURUÇ ta gerçekleştirdiği katliamı lantlemek ve bununla birlikte A Öcalan üzerideki tecritın kaldırıması ıçin bir tepkide STRASBOURG tan verildi.
İçinde ATİK in de bulunduğu Strasbourg Demokratik Güç Birliği bileşenleri, Öcalan a özgürlük eyleminin sürdürüldüğü Avrupa Konseyi nin önünden başlayarak Strasborug un merkezi olarak bilinen Kleber meydanına kadar bir yürüyüş geçekleştirildi.
Ön de SURUÇ şehitlerinin resimlerinin arkada ise  devrimci demokrat kurumların ortak pankartının bulunduğu yürüyüşe PARTİZAN kitleside Mulhaus taki katılımla birlikte coşkulu bir katılım sağladı.
Yürüyüş boyunca Fransızca sloganların atılmasına özen gösterildi. Bitiş noktası olan Kleber meydanına gelindiğinde ise hazırlanan ortak bildiri okunarak ve eyleme destek veren Fransız dost kurumların mesajlarını bire bir iletmeleriyle eylem sonlandırıldı.