Anasayfa , Haberler , Sosyalist parti milletvekilinden Mehmet Yeşilçalı için soru önergesi

Sosyalist parti milletvekilinden Mehmet Yeşilçalı için soru önergesi

Ohne Titel 515 Nisan 2015 isviçre`nin Fribourg şehrinde hukusuzca tutuklanan Mehmet Yeşilçalı`nın hukusuz tutuklanması isviçre sosyalist parti milletvekili tarafından meclise ve adalet bakanlığına yönelik soru önergesiyle meclise taşındı.Soru önergesinde şunlar yer ald:

Mehmet Yeşilçalı 2007 senesinde isviçreye politik ilticacı olarak geldi. Ve bizim ülkemiz(isviçre) 2010 yılında Yeşilçalı`yı politik ilticacı olarak tanımışdır.
Ve bugün Yeşilçalı Fribourg hapishanesinde tutulmaktadır. Alman mahkemeleri 15 Nisanda isviçre`ye yaptığı başvuruyla, Yeşilçalı`nın tutuklanarak Almanya`ya gönderilmesini talep etmiştir. Tutuklamaya neden olan iddialar, Yeşilçalı`nın kendi ülkesini terketmesine yol açan Türk devleti tarafından yapılan suçlamalarla bire bir örtüşmektedir.
– bir insanın kendi ülkesini terketmesine yol açan neden ve iddialar o kişinin politik ilticacı olarak kabul görüldüğü  bir ülkede (isviçrede) nasıl olurda ? üçüncü başka bir ülkeye iade edilmesinin gerekçesi olarak öne sürülüyor?
– isviçre devleti nasıl bir şekilde, Yeşilçalı`nın Türkiyeye gönderilmeyeceğinin garantisini verebilir böyle bir durumda?
– politik ilticacıların yaşayabileceği bir toprak varmı yeryüzümüzde?