Home , Avrupa , SMASH G20 / G20 Wegfegen! „Cehennem’e Hoşgeldiniz“

SMASH G20 / G20 Wegfegen! „Cehennem’e Hoşgeldiniz“

HAMBURG|06.07.2017|Anti Emperyalist Anti Faşist mücadelesini uzun yıllara yayan ATiK, 8/9 Nisan tarihleri arasında Frankfurt`ta yapılan 14. Kongresinde kongre olarak G20 eylemlerine katılma kararı almıştı.
Bu karar doğrultusunda tüm ATiK aktivistleri Hamburg`a gidiyor.

Özellikle ATiK bileşeni olan YDG`lilerin gündemine alarak kampanya şeklinde çalışmalarını yürütmesinin ardından YDG`liler anti emperyalist bir gençlik hareketi olma bilinci ile 5 Temmuz tarihi itibarı ile Hamburg yollarında.
5 Temmuz tarihinde Avrupanın birçok bölgesinden katılımcıların tüm engellemelere rağmen dahil olduğu tren yolculuğu bugün sabah Hamburg da olmuştu. Polis ablukası eşliğinde Hamburg`a giden aralarında YDG`lilerinde olduğu eylemciler, bugün polisin müdahale ettiği eyleme katılmak için kamplara yerleşmişlerdi. Polisin bugün yapılmak istenen protesto yürüyüşene orantısız saldırısı sonucu aralarında YDG`lilerinde olduğu bir çok yaralı var.
Yarın ve Cumartesi günü devam edecek protestolarda polisin olağanüstü bir polis yığınağı yaptığı “demokrasi” beşiği avrupa ülkelerine yakışan bir şekilde ayırt etmeksizin müdahale ettiği de gelen bilgiler arasında.