Home , Haberler , ‘Siyaset kadınsızlaştırılıyor’

‘Siyaset kadınsızlaştırılıyor’

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, startı geçtiğimiz hafta İstanbul’da verilen ‘’Tecrit kırılacak, özgürlük kazanacak‘ kampanyasına yönelik 11 Eylül’de yeni bir deklerasyon yayınlayacak.

Kampanya kapsamında 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü’ne kadar bir dizi etkinlik, konferans, çalıştay ve şölen düzenleyeceğini açıkladı.

Aynı zamanda Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride karşı mücadele hattı ve yeni eylem planları belirlenecek. Yürütecekleri kampanyaya ilişkin değerlendirmede bulunan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, kurumsallaştırılmak istenen faşizme karşı kadınlardan çok ciddi bir itiraz geliştiğini, bu itirazları HDP etrafında örgütlemek istediklerini söyledi.

Kadınlar kadını yok sayan AKP politikalarına karşı çıkıyor

HDP Kadın Meclisi’nin bir araya gelerek son siyasal süreci değerlendirdiğini ve kurumsallaştırmak istenen faşizme karşı kadınlar olarak, „Nasıl bir mücadele yürütüleceğinin“ tartışıldığını dile getiren Taşdemir, „Biz bu yıl emeği ve kadını yok sayan AKP politikaları ile karşı karşıya kaldık. Seslerini yükselten ve bu faşizme karşı direnme gerçekliği var kadın açısından. 8 Mart’ta alanlara çıkan kadınlar, faşizme ve kendi bedenlerine, kimliklerine ve yaşam tarzlarına müdahalelere karşı mücadele etti. Bu otoriter rejime karşı bir duruş sergiledi“ dedi.

Ana gündem faşizme karşı mücadele

HDP olarak resmi nikah yetkisinin müftülüklere devredilmek istenmesi, kadınların aile içinde konumlandırılarak hiçleştirilmesi, kadın bedeni üzerinden siyaset yapılması, kadın siyasetçilerin rehin alınması ve kadın kazanımlarının kayyumlar aracılığıyla bertaraf edilmesine karşı mücadele ettiklerini söyleyen Taşdemir, startını verdikleri kampanyayla bu konuları ana gündemleri haline getireceklerini vurguladı.

Daha çok siyasete

Yükselen itirazlara sokaklarda, mahallelerde etkinlik ve eylemselliklerle cevap vereceklerinin altını çizen Taşdemir, şunları kaydetti: „Özellikle AKP’nin bu dönemlerde geliştirdiği politik bir yaklaşım var. Siyaseti kadınsızlaştırma gibi bir politika ile karşı karşıyayız. Kadın vekillerin, eş başkanların ve kadın çalışanların tutuklanması ve çalışmaların suç olarak gösterilmesiyle karşı karşıyayız. Biz bir kez daha kadınların siyasete sahip çıkması ve siyasetin kadınlaşması açısından tüm kadınları kadın partisi olan HDP’in etrafında ortaklaşmaya ve bu anlamda geriye götüren AKP siyasetine karşı daha çok siyasette yer almasına davet ediyoruz.“ (Yeni Özgür Politika)