Anasayfa , Avrupa , Sinem Mut ve Anıl Kaya’nın Sınır Dışı Edilme Kararı Durduruldu

Sinem Mut ve Anıl Kaya’nın Sınır Dışı Edilme Kararı Durduruldu

HABER MERKEZİ|04.04.2022| Haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve bundan dolayı zorunlu olarak Almanya’ya iltica başvuru yapan Sinem ve Anıl’ın başvuruları, Bundesamt für Migration und Flüchtlinge (BAMF) tarafından 15 Mayıs 2020 tarihinde “inandırıcı belge bulunamadığı” gerekçesiyle reddedilmişti.

Augsburg 4. İdari Mahkemesi de Sinem ve Anıl’ın başvurularını 5 Mayıs 2021 tarihinde reddetti. Konuyu bir üst mahkemeye taşımak üzere yapılan itirazlar da kabul edilmezken, Almanya’yı terk etmeleri istenmişti. Daha sonra yeniden yapılan iltica başvurusu da reddedildi ve yeniden sınır dışı kararı verildi. Sinem ve Anıl’ın avukatları Roland Meister tarafından Münih Mahkemesi yapılan itiraz kabul edildi ve sınır dışı edilme kararları yüksek mahkeme kararıyla durduruldu. İltica davasının kendisi ise artık kapsamlı bir mahkeme sürecinde karara bağlanacak.

Sinem ve Anıl’ın Konuya Dair Yaptıkları Açıklama

Yorucu, hırpalayıcı zamanlar geçirdik. Dayanışma ve adalet duygusuyla ayakta kaldık.

Şimdi güzel bir haberi paylaşmak için yazıyoruz.

Merhaba

Daha önce Almanya’daki iltica sürecimiz hakkında sizlere bilgi vermiş, 2019 yılında yaptığımız ilk başvurunun BAMF ve Mahkeme tarafından reddedildiğini söylemiştik.

Hakkımızda verilen bu karara rağmen umutla süreci takip etmeye devam etmiş ve 2021 yılında tekrardan iltica başvurusu yapmıştık. Bu başvurumuz da Aralık ayında red edilmiş ve sınır dışı edilmemiz yönünde karar verilmişti.

Biz bu karara da itiraz ettik ve tüm süreç boyunca bizi yalnız bırakmayan Avukatımız Roland Meister aracılığıyla 2022 Ocak ayında Münih Mahkemesine başvuduk. Sınır dışı edilme kararımızın durdurulmasını talep ettik.

Ve tüm bu yorucu sürecin gelinen aşamasında, Avukatımız Roland Meister ve bürosunun yoğun emeği ile 22 Mart 2022 tarihinde mahkeme talebimizi kabul etti: Hakkımızdaki Sınır dışı edilme kararı durduruldu.

Mahkemenin uğradığımız bu haksızlığın giderilmesi yönünde vermiş olduğu kararı  Nisan aynın ilk gününde öğrendik ve şimdi sizlerle paylaşıyoruz.

Evet, henüz oturum hakkını elde edebilmiş değiliz ancak mahkemenin verdiği bu karar bizim için son derece önemli. Bundan sonra, mahkemenin  oturum hakkımız için de olumlu bir karar vereceğini umuyoruz.  

Bir süredir hayatımızdaki bir çok şeyi ertelemiştik. Artık kendimizi daha güvende hissediyoruz ve mutluyuz. Ancak Almanya’da kendini güvende hissetmeyen onlarca mülteci olduğunu biliyoruz.

Kendimiz için ne kadar mutluysak bu arkadaşlarımız ve uğradıkları haksızlıklar için de o kadar üzgünüz.

Gerek Türkiye’nin politik zulmüne maruz kalıp onlarca yıl hapis cezasıyla cezalandırılan Kürtler, aleviler, hak savunucuları ve politik fikirleri nedeniyle yurtlarını terk etmek zorunda  kalanlar gerekse de zulümden ve savaştan kaçanların geri gönderilmesinin durdurulmasını ve iltica taleplerinin kabul edilmesini istiyoruz.

Son olarak bu zor günlerde yanımızda olan dostlarımıza, Türkiye’de ki avukatlarımıza, hak savunucularına, siyasi partilere, insan hakları ve mülteci kuruluşlarına gösterdikleri dayanışma için teşekkür ederiz. Ve tabi ki son olarak avukatımız Roland Meister’e çok teşekkür ediyoruz.

Dayanışma ve dostlukla…